Căşuneanu, camionagiul cu Bugatti Veyron în garaj

Are un domeniu uriaş la Oituz, judeţul Bacău, şi maşini extrem de scumpe. Însă, puţini îşi mai amintesc că, în anii ‘90, Costel Căşuneanu conducea un camion prin judeţele Moldovei pentru a face bani. În 2008, avea deja o avere estimată la 500 milioane euro şi era pe locul 17 în topul miliardarilor. Cinci ani mai târziu, a fost condamnat definitiv pentru şpagă.

Tatăl multimiliardarului de acum Costel Căşuneanu era şofer şi visa ca fiul să ajungă inginer mecanic. Însă băiatul lui a picat examenul de admitere şi a fost luat în armată. Când a terminat cătănia, a plecat la Constanţa, la o şcoală postliceală de depanatori radio-tv, pasiune pe care o avea de copil. Aşa a făcut primii bani. S-a născut la Oituz, în judeţul Bacău, unde locuieşte şi astăzi. A absolvit Facultatea de Drept la 37 de ani, după care a luat şi un doctorat, în 2007, când era fruntaş în topul miliardarilor din România. A fost suficientă o taxă de 3.000 de lei ca să intre în Baroul Bacău, deci poate pleda oricând ca avocat.

A început afacerile în 1990, cu un camion pe care şi-a scris numele ca să vadă toţi vecinii, în 1996 a construit fabrica de parchet de la Oneşti, după care o fabrică de uşi şi ferestre. A început să distribuie parchet prin Europa, prin lanţuri de magazine celebre. Totuşi, omul de afaceri nu este cunoscut pentru uşi şi ferestre, ci ca “rege al asfaltului” pentru că a obţinut, împreună cu alţi câţiva oameni de afaceri, aproape toate contractele statului de reabilitare şi deszăpezirea drumurilor din Moldova. În 2008, holdingul Pa&Co (Paulina şi Costel, n.r.) valora peste 400 de milioane euro, iar averea familiei era estimată la 100 milioane euro. Proprietatea lui de la Oituz se întinde pe opt hectare de teren, este estimată la 12 milioane € şi e considerată una dintre cele mai frumoase din România. Costel Căşuneanu are conac cu lac artificial şi heliport, un garaj plin cu maşini de lux, printre care şi primul Bugatti Veyron din România. A costat 1,6 milioane euro!  Mai are o vilă în centrul Capitalei, aproape de Piaţa Universităţii, evaluată la peste 2 milioane €. Toată averea însă nu l-a putut ţine departe de zornăitul cătuşelor.

În 2013, omul de afaceri acum în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare, cu suspendare, în dosarul în care fostul senator PSD Cătălin Voicu a luat 7 ani de puşcărie, cu executare, pentru corupţie. Potrivit procurorilor DNA, începând cu anul 2009, Căşuneanu i-ar fi dat şpagă lui Voicu 200.000 €, pentru a interveni la judecătorul Florin Costiniu, pe atunci şeful Secţiei Civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, scrie hotnews.ro. Magistratul trebuia să facă demersuri la colegii  săi în favoarea companiei “regelui asfaltului”. În dosar, judecătorulCostiniu a luat 3 ani de închisoare cu suspendare. Pentru cele patru zile de arest preventiv, Căşuneanu a făcut plângere la CEDO pentru condiţiile din arest. Curtea Europeană i-a dat dreptate şi a obligat statul român să îi plătească daune de 4.000 €. Pe 25 iulie 2014, procurorii DNA l-au judecat iar, de această dată în stare de libertate, pentru că i-ar fi dat mită primarului Bacăului, Romeo Stavarache, pentru a obţine lucrări publice în oraş. 

Juniorii au pasiuni scumpe

Ambii băieţi ai lui Costel Căşuneanu au făcut şcolile în Germania, dar s-au întors pentru studiile universitare în ţară şi au preluat o parte din afacerile celebrului lor tată.

Fiul cel mare familiei, Costeluş (32 de ani), este pasionat de bolizi. Prin mâinile sale trec toate bijuteriile pe patru roţi ale familiei. Pe lângă Lamborghini, Mercedes sau Porsche, juniorul mai are şi câteva maşini modificate pentru concursurile de off-road pe care nu le ratează.

Ionuţ (28 de ani), fiul cel mic, a fost implicat în 2011 într-un scandal-monstru. A fost acuzat că a luat examenul de Bacalaureat datorită sponsorizărilor făcute de tatăl său, iar 17 profesori şi-au distrus atunci carierele. Ionuţ Căşuneanu are ca hobby vânătoarea. În 2008 a fost în Mozambic, la un safari unde a împuşcat un bizon, un porc mistreţ şi mai multe antilope, scrie adevarul.ro, şi s-a lăudat apoi cu trofeele.

Loading...

Citește și

  • Luca. Liviu Luca. Este cel mai bogat lider de sindicat român, care a reuşit să plece în misiune la Bruxelles, deşi în România este condamnat la şase ani pentru delapidare. Click! vă spune cum a ajuns un inginer petrolist, de la stagiarul pârlit din Boldeştii Brăilei, să ducă o viaţă de şeic, proprietar peste moşii întinse pe zeci de hectare.

  • Au uimit şi Occidentul cu averile lor şi cu felul în care îşi etalează bogăţia. Nimic rău până aici. Dar când aceste averi au fost dobândite prin mijloace care de care mai suspecte, ca să nu spunem ilegale, şi pe spatele statului şi al milioanelor de români, parcă nu mai sunt de lăudat. De azi, Click! vă prezintă un serial despre cei mai controversaţi bogătaşi din ultimii 20 de ani.

  • bogatasi care au irosti averea

    Cazul lui Irinel Columbeanu, ale cărui conturi se golesc pe zi ce trece, nu este unul singular. Mai există şi alţi bogătaşi care au irosit averea, deşi aveau milioane de euro în conturi şi nu ai fi creut că sunt în stare să dea faliment. Iată câteva astfel de exemple, care au şocat opinia publică din România.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1