Cascadorul Doru Dumitrescu zace la morgă, în Spania?

Ultima actualizare:

    Cascadorul Doru Dumitrescu a jucat în peste 150 de filme
Cascadorul Doru Dumitrescu a jucat în peste 150 de filme

Au trecut zece zile de când s-a stins Doru Dumitrescu (75 ani), unul dintre marii călăreţi ai filmului românesc. Cascadorul, remarcat de marele Belmondo, a pierdut lupta cu cancerul, dar se pare că și acum este în frigider, la morga din Spania.

O veste tristă a venit de la Uniunea Cascadorilor Profesioniști din România. Colegul și prietenul lor Doru Dumitrescu nu a fost înmormântat, la zece zile de la deces.

”Doru Dumitrescu a fost un mare cascador. Și-a început cariera în anul 1971, iar ultimul film în care a jucat a fost în 2015. Are în palmares peste 150 de.de filme. După ce i-a murit soția, a plecat la fiica lui, Ioana, care locuiește în Spania. Pe Doru l-a răpus un cancer la gât și nu știu din ce motive nu a fost ridicat de la morga și înmormântat. Noi, colegii lui, am vrut să îl aducem în țară, să îl îngropăm creștinește. Ne-ar costa în jur de 5.000 de euro, dar nu aceasta ar fi problema. Sunt necesare acte de deces și de transport din Spania, pe care acum nu le avem”, ne-a explicat Gigel Andrabulea, președintele Uniunii Cascadorilor Profesioniști din România.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png


    Doru Dumitrescu a jucat în filme timp de 45 de ani
Doru Dumitrescu a jucat în filme timp de 45 de ani

Cine a fost Doru Dumitrescu

S-a remarcat în filmul „Mirii anului II“, coproducţie româno-franceză, cu Jean-Paul Belmondo în rolul principal, care s-a turnat la Buftea în decursul anului 1970. Ulterior, el a făcut parte, ca actor şi cascador, din echipa lui Sergiu Nicolaescu, în filme precum „Cu mâinile curate“, „Ultimul cartuş“, „Un comisar acuză“, „Pentru Patrie“, „Capcana mercenarilor“ sau „15“. De asemenea, a jucat în „Trandafirul galben“ și„Misterele Bucureştilor“, în regia lui Doru Năstase, avându-i alături pe îndrăgiţii Mărgelatu (Florin Piersic) şi Buză de Iepure (Szoby Cseh).

Doru Dumitrescu a fost extrem de activ şi după 1990, când a fost nelipsit de la turnarea a numeroase pelicule străine, precum „6 Bullets“, alături de Jean-Claude Van Damme, „Hatfields & McCoys“, alături de Kevin Kostner, sau „Amen“, regizat de Costa Gavras, cu Ulrich Mühe în distribuţie. Aproape de fiecare dată când exista o filmare cu cai, Doru Dumitrescu era nelipsit şi ţinea pasul cu mult mai tinerii săi colegi, în ciuda faptului că avea 75 de ani în buletin şi 45 de ani de meserie în spate. Ultimul film făcut a fost „Timber“, în anul 2015.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net