Casa Regală se așteaptă ca Regele Mihai să moară până la sfârșitul anului

4-act-cap-rege.jpg

moartea regelui mihai casa regala
Starea de sănătate a Majestății Sale se degradează din ce în ce mai rău
Foto: Arhiva Click!

După moartea soței sale, Ana, apar vești îngrijorătoare despre ultimul rege al României, Mihai I (94 de ani). La începutul acestui an, Casa Regală a anunțat că Regele Mihai este bolnav de cancer. Se pare că starea lui de sănătate este din ce în ce mai gravă.

Într-un interviu acordat presei locale din Argeș, Protosinghelul Ichim Caliopie, responsabilul pentru Catedrala Regală de la Curtea Argeș a vorbit despre starea de sănătate a Majestății Sale.

Acesta a mărturisit pentru Jurnalul de Argeș că încă din toamna anului trecut s-au făcut scenarii pentru înmormântarea unui mmbru marcant al Casei Regale, crezând că la acea vreme va fi vorba despre Regele Mihai.

Protosinghelul a mai declarat că principele Radu Duda i-a mărturisit că starea de sănătate a Majestății Sale este într-o continuă degradare, existând posibilitatea ca Regele Mihai să moară la sfârșitul acestui an: „Am vorbit chiar eu personal cu principele Radu care mi-a explicat că starea de sănătate a regelui este într-o continuă degradare. Adică posibilităţile fizice scad pe zi ce trece. El nu poate să estimeze în mod concret, pentru că nu poate să o facă, când va fi acest deznodământ. Dar semnalele nu sunt pozitive aşa încât, din nefericire, anul acesta poate să se încheie şi cu celălalt eveniment. Dacă nu anul acesta, atunci poate la începutul anului următor. Nu ştim exact. Până la urmă, noi credem în Dumnezeu şi Dumnezeu este cel care hotărăşte. Este şi de intuit treaba asta, având în vedere că regele nu a putut să participe la evenimentul major, ultim din viaţa femeii iubite şi a mamei copiilor lui. Am convingerea că dacă ar fi putut cu adevărat să participe la acest eveniment, cu siguranţă Regele Mihai participa”.

 

loading...
Loading...

Citește și

 • regele mihai regina ana

  Ce poate fi mai devastator pentru doi oameni care s-au iubit timp de 68 de ani ca unul dintre ei să dispară de pe acest pământ? La 94 de ani, Regele Mihai a resimțit din plin pierderea soției sale, Regina Ana. În 13 august, ziua înmormântării acesteia, chiar dacă Mihai I nu a putut participa la funeraliile de la Curtea de Argeș, pe pagina oficială de Facebook a Majestății Sale a apărut un mesaj scurt, dar sfâșietor. Un an mai târziu, Majestatea sa Regele a murit și i s-a alăturat Reginei în ceruri.

 • fiice regele mihai

  Regina Ana a murit luni, 1 august, la vârsta de 92 de ani, vegheată de Regele Mihai I al României și fiicele sale. În primul interviu acordat de Majestatea Sa unei televiziuni din România, în 2008, regina vorbea cu multă căldură despre Principesele Margareta, Elena, Sofia, Irina și Maria, pe care le educase în același spirit în care fusese crescută la rândul ei, într-o perioadă foarte dificilă.

 • regele mihai I al romaniei

  Regina Ana a murit luni, 1 august, la vârsta de 92 de ani, într-un spital din Elveția. Regele Mihai, el însuși slăbit din pricina unei boli incurabile, i-a fost alături în ultimele zile. Povestea de dragoste a celui mai longeviv cuplu din storia monarhică a României va rămâne un exemplu de tandrețe și de naturalețe.

 • Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la reședința sa privată din Elveția. La căpătâiul său a stat, conform unui comunicat al Casei Regale, Principesa Maria. Regele Mihai a predat succesiunea la tron Principesei Margareta. Click! vă arată care este averea Casei Regale a României, pe care, de acum înainte, o va conduce fiica cea mare a Majestăţii Sale. Este vorba de patru castele, câteva mii de hectare de terenuri agricole, dar şi păduri.

 • rege mihai ana inmormantare elvetia

  Guy Pochelon, membru al Consiliului Regal, a declarat, pentru TVR, că Regele Mihai nu a participat la ceremoniile organizate până acum pentru Regina Ana pentru că este foarte afectat de moartea ei şi îi este “foarte greu”, fiind “o povară teribilă” pentru el.

 • printul nicolae

  Se numește Iris Anna, iar medicii i-au dat nota 10 la naștere. Tânăra mămică este Nicoleta Cârjan despre care se spune că a rămas însărcinată cu Principele Nicolae, anul trecut, în timpul unui tur pe bicicletă prin România. Când a auzit că va fi tată, nepotul Regelui Mihai i-ar fi spus ”Nu” și i-ar fi cerut insistent să facă avort.