Casă mistuită de foc, reconstruită de săteni în 10 zile! Povestea emoționantă a unei familii din Alba

Ultima actualizare:

    Flăcările au înghițit casa,  dar sătenii au, datorită primăriei  și a voluntarilor, un nou acoperiș  Foto: Marin Vîrciu / Facebook
Flăcările au înghițit casa, dar sătenii au, datorită primăriei și a voluntarilor, un nou acoperiș Foto: Marin Vîrciu / Facebook

Oameni cu suflet mare! Un incendiu devastator a distrus integral, nu cu mult timp în urmă, locuinţa familiei Paşca din cătunul Huzăreşti, comuna Gârda de Sus (Alba). În doar zece zile, comunitatea locală s-a mobilizat şi a reuşit să reconstruiască casa mistuită de foc.

 Vecinii, rudele, dar şi administraţia locală le-au sărit imediat în ajutor soţilor Paşca, săteni cu posibilități materiale reduse. Au fost donate materiale de construcţie, fier şi lemn, iar mai mulţi voluntari au început să lucreze la refacerea casei. Primăria a contribuit, în afara materialelor, şi cu utilaje, scrie adevărul.ro.

”Am găsit un meşter din Gârda. De asemenea, foarte mulţi oameni din comunitatea noastră au sărit să ajute. Am găsit și sponsorizări”, spune Marin Vîrciu, primarul comunei Gârda de Sus, pentru adevarul.ro. Familia Paşca se întreţine din creşterea animalelor şi din munca prestată cu ajutorul a doi cai. În ajutorul comunităţii locale au sărit şi membrii unui grup de Facebook, denumit Fapte bune din Alba, care vor dona produse electrocasnice şi haine. Donaţii pot fi realizate în contul RO32BTRL00101201G14729XX deschis la Banca Transilvania Câmpeni, pe numele Paşca Traian. 

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net