Carrefour ar putea să-şi închidă magazinele din România

Ultima actualizare:

În acest context, după ieşirea din Grecia în iunie, acum se vehiculează posibilitatea retragerii de pe pieţe non strategice precum Turcia, Indonezia, România şi Polonia. În ultimii ani Carrefour a mai ieşit şi de pe alte pieţe precum Japonia, Mexic, Rusia sau Thailanda, scrie Adevărul.

Retailerul francez s-ar putea retrage de pe piaţa locală şi ar putea vinde reţeaua de circa 80 de magazine competitorilor de la Auchan, o altă reţea din "Hexagon" prezentă pe piaţa locală, potrivit agenţiei Reuters. Reprezentanţii din Carrefour nu au dorit să comenteze informaţia.

În contextul informaţiilor apărute pe piaţă Georges Plassat, CEO al grupului Carrefour, a anunţat că nu iese de pe pieţele din Brazilia şi China, unele dintre cele mai mari economii ale lumii. Analiştii se uită acum la ţări precum Indonezia, Turcia, România, Polonia, Taiwan şi Singapore, fiecare cu afaceri între 1 şi 3 miliarde de euro. Britanicii de la Tesco, francezii de la Auchan şi gigantul american Wal-Mart se numără printre potenţialii clienţi ai operaţiunilor din Europa de Est.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net