Cârnatul ăsta ajunge de la Ploieşti la Bucureşti!

Ultima actualizare:

    Preparatul de 62 km a intrat, ieri, în Cartea RecordurilorFoto: Claudia Popescu
Preparatul de 62 km a intrat, ieri, în Cartea RecordurilorFoto: Claudia Popescu

36 de persoane au muncit 18 ore, în frig, în parcarea unui hipermarket din Ploieşti. Dar a meritat! Au făcut un cârnat de 50 de tone, cu o lungime cât distanţa de la Ploieşti la Bucureşti: 62 km. Totul, pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Au bătut recordul englezilor! Dacă, până ieri, ei făcuseră cel mai mare cârnat din lume, cu o lungime de 59,14 km, angajaţii unei firme din Călăraşi au ridicat ştacheta.

Au făcut un preparat de 62 kilometri, egal cu lungimea distanţei de la Ploieşti la Bucureşti. Nu a fost însă uşor. S-a muncit încontinuu toată noaptea, în frig, având în vedere că produsul a fost preparat într-un cort amplasat în parcarea unui supermarket. “A fost o muncă titanică, ne-a fost şi frig, dar rezultatul este tot ce contează”, ne-a spus una dintre femeile care au trudit la realizarea acestui record.

Bucătarii au folosit un maţ industrial, care le-a dat ceva de furcă, având în vedere că se tot rupea. Ca să fie demn de Cartea Recordurilor, cârnatul nu trebuia să fie rupt nicăieri şi să aibă un diametru de 3 centimetri. După 18 ore de muncă, oamenii au aşteptat cu sufletul la gură până când reprezentanţii ”Guiness Book” au făcut marele anunţ. Preparatul a întrunit toate condiţiile şi a devenit cel mai lung cârnat din lume.

Lungimea cârnatului  este aproape egală cu  distanţa de la Ploieşti  până în Capitală
Lungimea cârnatului este aproape egală cu distanţa de la Ploieşti până în Capitală

După ce a fost gustat de cei prezenţi, o parte din produsul record a fost donată în scopuri caritabile, iar o altă parte a ajuns în magazine.

Angajaţii au muncit 18 ore  la preparatul-record
Angajaţii au muncit 18 ore la preparatul-record

Distanta dintre Bucureti si Ploiesti
Distanta dintre Bucureti si Ploiesti

Flash news

Primarul Radu Mazăre nu putea lipsi din mijlocul constănţenilor
Primarul Radu Mazăre nu putea lipsi din mijlocul constănţenilor

CONSTANŢA. Primarul Radu Mazăre nu putea lipsi din mijlocul constănţenilor, de Ziua Naţională. Cu zâmbetul pe buze, şi-a făcut apariţia în Piaţa CET, în jurul prânzului, s-a pupat cu localnicii, i-a felicitat, apoi s-a aşezat la coadă, cu oamenii de rând, pentru a primi o porţie gratuită de fasole cu cârnaţi oferită de Primărie. Edilul a mâncat împreună cu constănţenii, cărora le-a oferit şi un spectacol cu lăutari.

Alba Iulia. Klaus Iohannis a fost ieri la manifestările de la Alba Iulia. A fost întâmpinat de un grup de localnici îmbrăcaţi în costume populare, care l-au servit cu pâine, sare şi pălincă tradiţională, scrie Mediafax. Klaus Iohannis a purtat la gât un fular tricolor. Mii de persoane au participat ieri la parada de Ziua Naţională, apoi au stat la coadă să primească o porţie gratuită de friptură sau cârnaţi şi un pahar cu vin.

Principesa Margareta şi Principele Radu in tren
Principesa Margareta şi Principele Radu in tren

SINAIA. Peronul gării din Sinaia a devenit, ieri dimineaţă, neîncăpător. Peste 200 de localnici, dar şi turişti aflaţi pe Valea Prahovei pentru a petrece minivacanţa de 1 Decembrie au venit să îi întâmpine pe Principesa Margareta şi Principele Radu. Alteţele sale au plecat într-un drum simbolic, spre Bucureşti, cu trenul regal, pentru a aduce un omagiu Suveranilor, Regele Ferdinand şi Regina Maria ai României.

Principesa Margareta şi Principele Radu
Principesa Margareta şi Principele Radu

Este al treilea an când se pleacă într-o astfel de călătorie, însă de fiecare dată traseul ales a fost altul. Anul acesta, în drum spre Capitală, trenul regal a oprit în gările din Ploieşti, Buzău, Râmnicu Sărat şi Focşani, unde alteţele au fost primite de sute de oameni. Cu un buchet de flori în culorile drapelului, în mână, Principesa Margareta a urat “La mulţi ani!” tuturor românilor.

Trupa Voltaj, concert pe aeroport

Călin Goia şi Trupa Voltaj au dat concert în mijlocul pasagerilor
Călin Goia şi Trupa Voltaj au dat concert în mijlocul pasagerilor

Trebuiau să ajungă în oraşe de pe patru continente şi aşteptau nerăbdători avionul. Când au intrat înfriguraţi în Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” au avut o surpriză de proporţii: Călin Goia şi Trupa Voltaj dădeau concert în mijlocul pasagerilor. Simpaticul artist, îmbrăcat într-un tricou cu tricolorul pe piept, a decis să sărbătorează Ziua Naţională cum ştie el mai bine, cântând. Dar, nu oriunde, ci pe aeroport. ”La mulţi ani, Româniaaa!”, a salutat el pasagerii care s-au oprit din goana spre ghişee şi terminale pentru a îl asculta, ieri, la ora 11.30. Călin Goia, liderul Trupei Voltaj, a explicat alegerea locaţiei. ”Aeroportul e o punte de legătură între cei plecaţi din ţară şi cei rămaşi acasă”, a spus artistul. Voltaj este în campanie de promovare a unei noi piese, ”De la capăt”.

«Bosquito» şi-au pus tricolorul pe obraz

Băieţii de la trupa Bosquito nu au uitat nici ei că sunt români
Băieţii de la trupa Bosquito nu au uitat nici ei că sunt români

Aflaţi tocmai pe celebrul vârf  Mont Blanc din Alpi, băieţii de la trupa Bosquito nu au uitat nici ei că sunt români şi au transmis un mesaj compatrioţilor, pictaţi pe obraz în culorile tricolorului. Radu Almăşan, Dorin Ţapu, Ionuţ Contras, Ciprian Ioan Pascal , împreună cu colegul lor, americanul Austin Jesse Mitchell au urat “La mulţi ani, România!” de la 3.029 de metri altitudine, de pe „Acoperişul Europei”.

Romaniţa Iovan s-a îmbrăcat în ie

Romaniţa Iovan (50 de ani)
Romaniţa Iovan (50 de ani)

Romaniţa Iovan (50 de ani) este şi ea o mare patrioată. Creatoarea de modă a îmbrăcat de 1 decembrie o ie, specifică portului tradiţional românesc, s-a legat la brâu cu un tricolor şi i-a salutat pe toţi românii.

CRBL şi-a tras cravată de pionier

CRBL (36 de ani)
CRBL (36 de ani)

De Ziua României, CRBL (36 de ani) şi-a adus aminte de vremurile când purta cravată de pionier. Solistul şi-a legat-o sugestiv la gură şi a urat, de la primele ore, pe contul personal de Instagram: “Bună dimineaţa, România! La mulţi ani!”.

Fie cât de rea urgia, la paradă-mi scot chelia

Preşedintele a venit la  paradă cu capul descoperit,  deşi afară ningea
Preşedintele a venit la paradă cu capul descoperit, deşi afară ningea

Ce păcat! Vremea rea ne-a scurtat defilarea de 1 Decembrie. Peste 4.000 de bucureşteni au plecat de acasă să vadă cea mai mare defilare din ţară, de Ziua Naţională.

Sute de copii au privit curioşi parada
Sute de copii au privit curioşi parada

Au venit mulţi tineri ”înarmaţi” cu steguleţe, dar şi numeroşi părinţi cu copiii, chiar dacă afară erau sub zero grade. La ora începerii defilării, fulguia uşor, dar în jurul orei 12.00, ninsoarea s-a înteţit. Din acest motiv, momentul de defilare aeriană a fost anulat.

Tancurile au defilat în Piaţa Constituţiei
Tancurile au defilat în Piaţa Constituţiei

Nici una din cele 20 de aeronave programate să zboare nu s-a ridicat de la sol. La evenimentul de ieri, din Capitală, a participat preşedintele Traian Băsescu care a dat onorul cu chelia ninsă, precum şi fostul preşedinte Emil Constantinescu, care s-a protejat cu o pălărie.

Click! spune

Ingrediente: maţ industrial, 50 de tone de carne de porc, o tonă de condimente româneşti

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net