Cârnaţii de Pleşcoi, al şaselea produs românesc recunoscut oficial în UE

carnati-romanesti.jpg

carnati romanesti d eplescoi
Cârnaţii de Pleşcoi sunt descrişi ca fiind un soi de cârnaţi afumaţi făcuţi dintr-un amestec de carne de oaie şi vită
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Comisia Europeană a aprobat înscrierea „Cârnaţilor de Pleşcoi” în registrul Indicaţiilor Geografice Protejate, anunţul fiind făcut vineri, 4 octombrie. Este al şaselea produs românesc recunoscut oficial în UE.

Încă un produs cu tradiție la noi a fost recunoscut în UE.

Cârnaţii de Pleşcoi, produs românesc recunoscut oficial în UE

Într-un comunicat al Comisiei Europene, cârnaţii de Pleşcoi sunt descrişi ca fiind un soi de cârnaţi afumaţi făcuţi dintr-un amestec de carne de oaie şi vită, şi uneori şi de carne de capră, condimentaţi cu ardei roşu, cu usturoi şi cu cimbru. Această combinaţie de ingrediente şi modul special de preparare le conferă un gust unic, cunoscut şi renumit pe teritoriul României începând din secolul al XIII- lea, scrie news.ro.

Comunicatul mai precizează că din 2008, există şi un Festival al Cârnaţilor de Pleşcoi, organizat pentru a celebra acest fel de mâncare foarte apreciat de români, mai ales în momentele de sărbătoare.

Cârnaţii de Pleşcoi sunt al şaselea produs românesc protejat de UE, alături de scrumbia de Dunăre afumată, novacul afumat din Ţara Bârsei, telemeaua de Ibăneşti, salamul de Sibiu şi magiunul de prune de Topoloveni, fiind incluse în lista celor peste 1450 care beneficiază protecţie.

Citește și:

Ce fructe şi legume îţi întăresc imunitatea toamna

Topul celor mai sănătoase legume

Loading...

Citește și

  • Îţi lasă gura apă! Delta Dunării poate spera la atragerea mai multor turişti, după ce la începutul lunii decembrie produsul “Scrumbie de Dunăre afumată” a primit recunoaşterea europeană. Deliciosul preparat a fost declarat de Comisia Europeană produs de Indicaţie Geografică Protejată (IGP).

  • Nico a vizitat fabrica din Topoloveni

    Nico şi Diana Matei au realizat testul consistenţei cu magiunul de Topoloveni! In 11 septembrie, într-o atmosferă pitorească a avut loc evenimentul Ziua Porţilor Deschise, la Fabrica de Magiun de Prune Topoloveni. Astfel, invitaţii au sărbătorit cei 100 de ani de existenţă ai faimoasei reţete de magiun. Peste 500 de invitaţi au avut ocazia să deguste diverse preparate cu magiun de prune şi au luat parte la spectacole de muzică şi dans popular

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1