Cârnaţii de Pleşcoi, al şaselea produs românesc recunoscut oficial în UE

Ultima actualizare:

    Cârnaţii de Pleşcoi sunt descrişi ca fiind un soi de cârnaţi afumaţi făcuţi dintr-un amestec de carne de oaie şi vităFOTO: adevarul.ro
Cârnaţii de Pleşcoi sunt descrişi ca fiind un soi de cârnaţi afumaţi făcuţi dintr-un amestec de carne de oaie şi vităFOTO: adevarul.ro

Comisia Europeană a aprobat înscrierea „Cârnaţilor de Pleşcoi” în registrul Indicaţiilor Geografice Protejate, anunţul fiind făcut vineri, 4 octombrie. Este al şaselea produs românesc recunoscut oficial în UE.

Încă un produs cu tradiție la noi a fost recunoscut în UE.

Într-un comunicat al Comisiei Europene, cârnaţii de Pleşcoi sunt descrişi ca fiind un soi de cârnaţi afumaţi făcuţi dintr-un amestec de carne de oaie şi vită, şi uneori şi de carne de capră, condimentaţi cu ardei roşu, cu usturoi şi cu cimbru. Această combinaţie de ingrediente şi modul special de preparare le conferă un gust unic, cunoscut şi renumit pe teritoriul României începând din secolul al XIII- lea, scrie news.ro.

Comunicatul mai precizează că din 2008, există şi un Festival al Cârnaţilor de Pleşcoi, organizat pentru a celebra acest fel de mâncare foarte apreciat de români, mai ales în momentele de sărbătoare.

Cârnaţii de Pleşcoi sunt al şaselea produs românesc protejat de UE, alături de scrumbia de Dunăre afumată, novacul afumat din Ţara Bârsei, telemeaua de Ibăneşti, salamul de Sibiu şi magiunul de prune de Topoloveni, fiind incluse în lista celor peste 1450 care beneficiază protecţie.

Citește și:

Ce fructe şi legume îţi întăresc imunitatea toamna

Topul celor mai sănătoase legume

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net