Cârnaţi româneşti, respinşi pe piaţa europeană din cauza unui colorant interzis

Citeste tot despre: 

Cârnaţi româneşti afumaţi de porc şi vită au fost respinşi pe piaţa europeană, mai exact în Italia, din cauza unor ingrediente suspecte, informează România TV. Potrivit aceleiaşi surse, cârnaţii conţin un colorant nedeclarat - E129.

Colorantul nedeclarat depistat în cârnaţii româneşti comercializaţi în Italia este cancerigen şi poate provoca o serie de afecţiuni de sănătate.

"E129 este un colorant roşu, artificial, potenţial poate fi mutagen, adică cancerigen. Provoacă sindrom de hiperactivitatea si deficienţă de concentrare. În plus, nu este încă suficient evaluat toxicologic. El poate provoca şi alergii. Consumul nu este recomandat. Mă întreb ce caută, ca nu prea se foloseşte în carne, mai mult se foloseşte la sucuri", a declarat la România TV doctorul Mencinicopschi.

Nu se cunoaşte încă numele producătorului care a inclus acest aditiv nedeclarat în produsele alimentare, însă Sorin Minea, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, spune că măsurile luate împotriva lui trebuie să fie drastice.

"Dacă colorantul este nedeclarat şi neinscripţionat pe etichetă se consideră fraudă şi se poate retrage licenţa de fabricaţie. Este a treia problemă pe care o avem cu Italia, toate legate de coloranţi neagreaţi pe piaţa europeană şi nedeclaraţi. Măsurile luate trebuie să fie drastice. Producătorii aceştia ne aduc prejudiciu, pentru că strică imaginea. Procesatorul trebuie exclus de pe piaţă şi sancţionat", a declarat Sorin Minea la România TV.

Cârnaţii proveniţi din România se află pe lista europeană de alerte alături de produse din peşte cu mercur, provenite din Spania, suc de mere bio din Suedia cu conţinut prea mare de sulfiţi şi fasole uscată din Argentina cu insecticid, scrie ilfattoalimentare.it.Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1