Carmen Dan tună și fulgeră: „Am mari așteptări de la noul șef al Poliției Române”

Ultima actualizare:

    Carmen Dan l-a destituit din funcție pe Bogdan Despescu, șeful Poliției RomâneFoto: captură foto/Digi 24
Carmen Dan l-a destituit din funcție pe Bogdan Despescu, șeful Poliției RomâneFoto: captură foto/Digi 24

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susținut o conferință de presă în care s-a arătat stupefiată de neregulile pe care le-a descoperit în Poliție. Carmen Dan a criticat atitudinea șefilor agentului suspectat de pedofilie și mai ales a șefului Poliției Române, care nu i-a oferit toate informațiile în acest caz. În consecință, ea l-a demis din funcție.

Carmen Dan a susținut un discurs critic la adresa șefilor responsabili pentru acceptarea lui Eugen Stan, suspectul de pedofilie, într-o duncție care predupune un deoebit grad de responsabilitate:

„Am constat că Poliția Română a informat prin purtătorul de cuvânt serile trecute privind testările psihologice și faptul că apreciereile profesionale au fost foarte bune. Anumite anchete vor fi declanșate la Brigada de Poliție Rutieră. Până în prezent, nimeni dintre șefii acestui polițist (agentul suspectat de pedofilie, n.r.) nu și-a asumat responsabilitatea pentru faptele agentului. Am aflat și că testările psihologice nu sunt relevante și se impune utlilizarea bateriilor de teste”, a declarat Carmen Dan.

„Cred că toți ați putut constata că la venirea mea la minister nu am schmibat oameni din funcții de dragul schimbării. Așadar, eu mă declar total nemulțumită de explicațiile primite și am senzația că ne confruntăm cu aceeași abordare superficială din Poliția Română. Nu am văzut pe nimeni dintre cei cu poziții de șefi să dea explicații publice. Din păcate, această atitudine o resimt și mi-o asum, că nu am putut să o schimb în acest an de mandat. Cum de nimeni nu a știut de aceste devieri comportamentale ale polițistului. Din explicațiile făcute publice am înțeles că a fost vorba de un caz izolat...izolat, dar cu repetiții”, constată ministrul de Interne.

Carmen Dan este uimită că șefii colegii lui Eugen Stan îi cunoșteau precedentele acte de agresiuni sexuale, dar totuși au păstrat tăcerea și l-au menținut în funcție:

„Nu vreau să generalizez, vreau însă, să avem curajul de a ne asuma că avem probleme în sistem și să găsim soluții. I-am cerut domnului Despescu (Șeful Brăgăzii Poliției Rutiere, destituit din funcție, n.r.) să aibă și cu șeful servicii omoruri pentru modul în care au fost gestionate dosarele din 2009 și până în prezent. Aflăm acum că cel din 2009 s-a prescris. Am propus schimbarea din funcție a lui Despescu, am discutat cu șeful Centrului de psihologie din cadrul minsterului și am cerut să refacă întreaga procedură prin care se organizează activitatea de testare în minister. E sarcina structurilor de intergrate și protecțe să dețină informații despre posibilele vulnerabilități ale unor angajați.”

Ministrul de Interne a anunțat în cadrul conferinței că l-a schimbat din funcție pe Despescu, cu Cătălin Ionescu, actualul șef al Direcției Generale Anti-corupție:

„Noul șef al Poliției Române, anunț că am mari așteptări și la fel și oamenii din sistem și cetățenii care au încredere în Poliția Română. Vreau să-i asigur că are resursele de a depăsi acest moment greu. Dacă această încredere a fost zdruncinată, vă rog să primiți scuzele mele. Toată ziua de ieri am fost preocupată să-mi culeg informațiile pe care ar fi trebuit să mi le spună șeful Poliției Române. Trebuie să avem toate adevărurile la dispopziție, chiar și pe cele dureroase.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net