Carmen Dan, audiată de data asta fără secrete

Ultima actualizare:

    Carmen Dan a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Apărare
Carmen Dan a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Apărare

În cei șase luni de mandat la Ministerul de Interne, Carmen Dan a căpătat experiență, dar și curaj. Astfel că audierea de astăzi în comisia de specialitate nu s-a mai ținut cu ușile închise, la fel ca prima dată. Tot poporul a putut să audă ce vrea să facă demnitarul pe mai departe.

Pe 4 ianuarie a fost circ la Comisia de Apărare din Parlament. Blonda de la Teleorman, fostă secretară de școală la Videle, era propusă pentru portofoliul la Interne.

Și așa cum se obișnuiește, a trebuit să le prezinte parlamentarilor ce vrea ea să facă dacă va fi votată și apoi să răspundă la întrebări.

Ei bine, oamenii de rând n-au putut să o asculte pe Carmen Dan, din cauza faptului că persoane apropiate lui Liviu Drganea au propus ca ședința să se țină cu ușile închise.

Astfel că jurnaliștii au fost invitaţi să părăsească încăperea.

Deputatul PSD Dorel Căprar, preşedintele comisiei, a motivat că forul are un statut special şi că se pot atinge subiecte de securitate naţională. Cei din Opoziție au spus că de fapt s-a dorit ca femeia să nu se facă de râs în fața poporului, nefiind pregătită.

 De data aceasta, nu a mai fost cazul, astfel că ministrul vorbit pentru toată lumea. Ba achiar, la un moment dat i s-a atras atenția să-și concentreze discursul pentru că nu mai are timp.

”O singură măsură nu a fost îndeplinită”

"Măsurile pe care dv. le consideraţi neîndeplinite (...) sunt măsuri care se află în diferite stadii de implementare, unele sunt chiar în procedură de avizare. O singură măsură a fost trecută ca neîndeplinită", a spus Carmen Dan, întrebată despre evaluarea PSD.

În evaluarea PSD din cazul lui Carmen Dan nu există măsuri îndeplinite integral, dar sunt 7 măsuri parţial îndeplinite: informatizarea generalizată în toate direcţiile care lucrează intens cu cetăţeanul, perfecţionarea dispozitivelor jandarmeriei, asigurarea resurselor pentru implementarea managementului integrat al frontierei, achiziţionarea de mijloace speciale de intervenţie la incendii, deszăpeziri, inundaţii, întărirea controlului permanent al legalităţii prezenţei în România a cetăţenilor străini, optimizarea nomenclatorului produselor rezervă de stat, nivelurilor maxime, stocurilor intangibile, DIPI va gestiona situaţia operativă din responsabilitatea sa pentru protejarea personalului din domeniul afacerilor interne.

Un singur obiectiv nu a fost îndeplinit, cel referitor la arhivele naţionale: analiza stării de fapt şi asigurarea dotărilor pentru o bună conservare a dosarelor.

Carmen Dan a fost audiată aproximativ 50 de minute, la final fiind avizată cu 23 de voturi "pentru" şi 10 "împotrivă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net