Carmen Dan atacată de șeful serviciului secret al MAI, ofițerul care a dus la demisia premierului Mihai Tudose

Ultima actualizare:

    Chestorul Cătălin Ioniță a întors armele împotriva celei care l-a numit șef al DGA, ministrul de Interne Carmen Dan
Chestorul Cătălin Ioniță a întors armele împotriva celei care l-a numit șef al DGA, ministrul de Interne Carmen Dan

Război în Ministerul de Interne. Șeful Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ioniță, o pune la zid pe șefa instituției, Carmen Dan. Chestorul Cătălin Ioniță este ofițerul pentru care s-au certat în 2018 Carmen Dan și premierul Mihai Tudose, ultimul fiind forțat de PSD să-și depună demisia

Acum, chestorul Cătălin Ioniță a adresat o scrisoare deschisă în care acuză faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în instituția pe care o conduce îl vizează de fapt pe el. Acesta descrie și momentul din 2018, când a fost la originea unui scandal între Carmen Dan și Mihai Tudose. Chestorul recunoaște că a fost forțat să-și asume funcția iar premierul Tudose nu a mințit când a afirmat acest lucru.

”Ca urmare a presiunilor făcute am început activitatea ca Inspector General însă nenumăratele imixtiuni în activitatea firească a I.G.P.R. creau tensiuni permanente. Am aflat imediat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, deasemenea şi asupra familiei mele, existând martori şi probe video în acest sens. Am înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic, din contră”, se arată în scrisoarea făcută publică de chestor. Acesta descrie în continuare cum a fost terorizat de conducerea MAI.”Văzând că nu pot fi manipulat am fost silit să îmi scriu un raport cu demisia din funcţie chiar înainte de o deplasare în S.U.A. la misiunea O.N.U., spunându-mi-se să plec liniştit că vom stabili ce facem. Ulterior, am aflat din mass media că mi-am dat demisia. Odată reîntors la D.G.A. au continuat presiunile vizând schimbarea din funcţie a unor şefi de structuri teritoriale, aspecte pe care le voi detalia cu probe. Printre ameninţările pe care le-am primit au fost şi cele legate de înscenarea unui dosar penal la D.N.A., prezentarea tezei de doctorat ca fiind plagiată înainte ca orice organism de specialitate să se pronunţe”, dezvăluie Cătălin Ioniță.

Ce spune Carmen Dan

Întrebat de de ce a decis să iasă acum public, chestorul Cătălin Ioniță a declarat: “Pentru că mesajele primite din partea colegilor mei sunt unele de disperare(...)Trebuie să înceteze minciunile, manipulările și mascarada care se face în minister”.  

Declarațiile vin în contextul în care ministrul Carmen Dan a anunțat că vor fi schimbări la Direcția Generală Anticorupție din cadrul MAI, condusă de Cătălin Ioniță. Șefa MAI a întocmit un adevărat rechizitoriu al instituției conduse de Cătălin Ioniță.

“Am cerut recent directorului general o proiecție asupra viitorului cadru organizatoric pornind de la două constatări pe care le-am avut față de activitatea direcției de anul trecut. Prima privește faptul că activitatea DGA pe zona de prevenire s-a concentrat mult prea mult în cu totul alte zone, altele decât MAI(…)Din punctul meu de vedere, nu cred că am terminat cu corupția din minister, ca să ne prioritizăm activitatea preventivă în alte domenii ale vieții sociale (în învățământ, în sănătate sau în administrație). A doua observație privește zona operativă, iar cifrele sunt relevante: în 2018 DGA a efectuat cercetări cu privire la aproape 1.500 de suspecți, din care numai 174 sunt angajați ai MAI. Adică puțin peste 10 la sută. Restul de 90 la sută din activități înseamnă că privește alte domenii, pe bază de delegare de la Parchet”, a spus Carmen Dan la bilanțul instituției desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute.

Cine este ofițerul pentru care s-au certat Carmen Dan și Mihai Tudose

Cătălin Ioniţă a fost numit la conducerea IGPR pe 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de 6 luni, în urma scandalului dintre Carmen Dan şi Mihai Tudose. Iniţial, Carmen Dan i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcţie a şefului de atunci al Poliţiei Române, Bogdan Despescu, în contextul scandalului poliţistului pedofil. Mihai Tudose a acuzat-o însă pe Carmen Dan că l-a minţit când i-a spus că Ioniţă a acceptat să fie noul şef al IGPR şi i-a cerut atunci demisia. Carmen Dan nu a demisionat însă, ba chiar a anunţat, după o zi, că are acceptul lui Ioniţă pentru funcţie. Ulterior, PSD i-a retras sprijinul lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului.

„Cand te comporti ca si cum institutia ar fi a ta, e o problemă. Acum dl Ioniță spune foarte multe lucruri. Ce pot eu să fac în situația asta decât să-l las să spună ce consideră că are de spus? Niciodata nu am considerat că e cazul să pun eu căluș la gură unui om care vrea să vorbească. De ce vorbește tocmai acum, este un semn de întrebare. Ce este trist pentru mine e că un ofițer de carieră, care vorbește de onoare, își pune uniforma în cap în felul acesta”, a declarat, luni, Carmen Dan.

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net