Care sunt motivele pentru care te poți reinfecta cu COVID-19. Doi români au revenit la spital pozitivi

Ultima actualizare:

    Sunt pacieți care au fost declarați vindecați, dar, după o perioadă, testele le-au ieșit din nou pozitiveFoto: Inquam
Sunt pacieți care au fost declarați vindecați, dar, după o perioadă, testele le-au ieșit din nou pozitiveFoto: Inquam

Te poți infecta din nou cu coronavirus. Asta pare să fie concluzia la care au ajuns medicii din mai multe state ale lumii, după ce pacieți vindecați s-au întors la spital pozitivi. Și în România avem două cazuri. Care sunt motivele pentru care te poți reinfecta cu COVID-19.

Cu toate că statisticile actuale nu par prea încurajatoare, 55.000 de oameni au reuşit să se recupereze. Veştile sunt bune din acest punct de vedere, însă autorităţile din China şi Japonia au raportat cazuri în care unii pacienţi au fost infectaţi chiar dacă, anterior, îşi reveniseră.

Astfel de cazuri s-au semnalat, într-un număr relativ redus, în Italia și China, iar Coreea de Sud a raportat 51 de reinfectări.

Doi români infectați și vindecați sunt din nou pozitivi

Și în Romania au apărut primii doi oameni care, după ce au fost testați negativ, au ieșit din nou pozitivi. Este vorba desre doi bărbați din județul Buzău, care au fost confirmați din nou, ieri, 9 aprilie, cu coronavirus la aproape două săptămâni după ce au fost declarați vindecați și externați, conform DSP Buzău.

Pacienții, în vârstă de 46 și respectiv 29 de ani, au fost externați pe 26 martie și, ulterior, au stat izolați împreună la același domiciliu, fără a avea alți contacți. Pe 6 aprilie, medicii le-au refăcut testele și au ieșit pozitive. Acum, sunt internați la spitalul din Râmnicu Sărat.

Partea bună este că dintr-un studiu a reieșit că cei apar din nou pozitivi la testul de coronavirus nu mai au simptome. În plus, nici nu s-au găsit dovezi că ar transmite virusul mai departe, întrucât membrii familiilor lor și cei apropiați au ieșit negativi.

Experții vorbesc despre faptul că imunitatea fiecăruia în parte își pune amprenta. Cu cât este mai bună, cu atât șansele de reinfectare ar fi mai mici.

Dar iată că medicii de la Spitalul Victor Babeș, din Capitală, mai vin cu o teorie. Dacă forma bolii a fost gravă, atunci organismul dezvoltă anticorpi și nu te mai poți reinfecta.

”Am făcut patru teste! Toate sunt negative. La ultimul test făcut, un test rapid, unde s-au colectat două picături de sânge, am fost testați trei colegi: doi cu forme grave (ATI) și o persoană cu formă ușoară! După o zi, a venit doamna doctor și a zis:<< Dumneavostră cu formele grave ați dezvoltat anticorpi, conform testului rapid, iar dumneavoastră cu formă ușoară, nu>>. Asta înseamnă că nu voi mai contacta virusul, dar sunt gata, după ce mă refac, să donez sânge și plasmă, pentru ca alți oameni să se vindece”, ne-a povestit Alin Goga, pacientul 37, de pe patul de spital.

El a fost cât pe ce să-și piardă viața. Povestea lui incredibilă o puteți citi aici.

Urmează să se facă studii mai ample pe această temă pe pacienții recuperați din Wuhan.

În prezent, în țara noastră au fost confirmate 5.202 cazuri de persoane infectate, dintre care 647 au fost declarate vindecate și 246 au murit.

Până la această oră, au  fost prelucrate 51.802 teste, aproximativ 3.000 pe zi.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/ce-reguli-trebuie-sa-respecti-daca-ingrijesti-acasa-un-bolnav-de-coronavirus

https://www.click.ro/news/national/avertisment-varful-epidemiei-jurul-pastelui-autoritatile-au-pregatit-deja-trecerea-la

https://www.click.ro/news/national/timisoara-analizele-bebelusilor-infectati-cu-covid-19-refacute-cinci-din-zece-copii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net