Care mai este starea răniţilor din incendiul de la Petromidia

1inquam-photos-ovidiu-micsik-1.jpg

petromidia rafinarie incendiu raniti
Cei trei bărbaţi răniţi în incendiul de la Petromidia sunt în stare stabilă
foto: Inquam/ Ovidiu Micsik

Cei trei bărbaţi răniţi în incendiul de la Petromidia sunt în stare stabilă, pacientul de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală este în continuare intubat, iar ceilalţi, de la Spitalul de Arşi, au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Evoluţia pacientului de la Spitalul Bagdasar-Arseni, care are arsuri de gradele II şi III pe 23-25% din suprafaţa corpului,  este în general pozitivă, acesta fiind stabil şi în continuare intubat, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii (MS), potrivit news.ro.

“Leziunile căilor respiratorii sunt serioase. Astăzi vor fi efectuate un control CT şi o bronhoscopie, urmând să se decidă conduita terapeutică ulterioară”, a precizat sursa citată.

Cei doi bărbaţi internaţi la Spitalul de Arşi din Capitală în urma incendiului de la Petromidia, care au arsuri de gradele II şi III pe 15% din suprafata corpului, sunt în stare generală bună şi stabili hemodinamic.

Un al patrulea rănit, care după incendiul produs în 22 august, pe platforma Petromidia din Năvodari, a fost dus la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, a murit în 23 august, acesta având arsuri pe aproape toată suprafaţa corpului.

Reprezentanţii Rompetrol susţin că primele cercetări ale specialiştilor arată că incendiul de pe platforma Petromidia, soldat cu moartea unui angajat şi rănirea altor trei, nu a fost precedat de o explozie.

 

Loading...

Citește și

  • O explozie puternică s-a produs la Combinatul Petromidia Năvodari luni seară. Au fost patru răniţi grav, dintre care unul a murit ieri dimineaţă, la Bucureşti. După chinul suferit, victimele au mai trecut printr-un coşmar: transportul în Capitală. Elicopterele n-au putut decola din cauza furtunii.

  • rafinaria petromidia

    Luni, 22 august, în jurul orei 18.00, a avut loc o explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție. Patru angajați au fost răniți. Explozia a fost urmată de un incendiu.