Care este starea fetiței de 7 ani împușcată de polițiști

Ultima actualizare:

    Polițiștii i-au acordat primul ajutor minorei, apoi au transportat-o la spitalFoto: Digi24
Polițiștii i-au acordat primul ajutor minorei, apoi au transportat-o la spitalFoto: Digi24

Polițiștii din Maramureș au prins un bărbat care circula cu un autoturis radiat și cu numere false de înmatriculare, joi (20 iunie). Pentru că șoferul a refuzat să oprească, oamenii legii au tras mai multe focuri de armă pentru a-l captura. În timpul urmăririi, fugarul a abandonat trei minori într-o casă, dintre care o fetiță de 7 ani, rănită la picior în urma gloanțelor trase de agenți.

Inițial, fetița a fost dusă la spitalul din Vișeu, după ce polițiștii care au găsit-o i-au acordat primul ajutor. Apoi, micuța a fost dusă la spitalul de urgență din Baia Mare, însoțită de mama sa, anunță Digi24. Medicii i-au extras glonțul din picior, iar starea ei este bună. Din fericire, nu i-a fost atins osul.

Fetița este stabilă. Este vorba desore o plagă prin împușcare la laba piciorului drept. Nu are alte probleme”, a declarat Alexandru Ilieș, directorul medical al Ambulanței Maramureș, pentru sursa citată. 

Polițiștii nu știau că fugarul are în mașină trei copii

Pe lângă țigări de contrabandă, bărbatul îi avea în mașină și pe cei trei nepoți ai săi, două fetițe și un băiat, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. În timpul urmăririi, el a abandonat mașina lângă casa unor cunoștințe. Fetița de șapte ani împușcată în picior a primit îngrijiri medicale pe loc, iar ulterior a fost dusă la spital.

Contrabandistul a încercat să scape de polițiști pe jos, dar a fost prins într-o livadă din apropiere.

„În după amiaza zilei de 20 iunie a.c., în baza unei informații și cu prilejul unei acțiuni pentru combaterea infracțiunilor pe linie rutieră și de contrabandă, un echipaj de poliție a pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase, cu autospeciala de serviciu, pe direcție frontală, față de un autoturism de teren care se deplasa pe raza comunei Poienile de sub Munte, județul Maramureș.

Șoferul mașinii de teren și-a continuat deplasarea și a  accelerat înspre autospeciala de poliție, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-și asigura scăparea.Ca urmare a acestui fapt, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceștia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția mașinii.

Pe timpul urmăririi, șoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei. La scurt timp, polițiștii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă.

De asemenea, din primele verificări realizate la fața locului, s-a constatat că, în acea casă, la niște cunoștințe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetițe și 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. 

Una dintre minore (în vârstă de aproximativ 7 ani) prezenta o rană la picior, motiv pentru care polițiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat intervenția ambulanței. Ulterior minora a fost transportată la spital, aceasta fiind  în afara oricărui pericol.

Suspectul a fost găsit într-o livadă din zonă și se află în custodia Poliției. În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. 

Menționăm faptul că autoturismul de teren era radiat din circulație și avea număr fals de înmatriculare.”, a anunțat  IPJ Maramureș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net