Care este bilanțul ruperii de nori din țară. Inundațiile și viiturile, «la ele acasă»

Ultima actualizare:

    Care au fost urmările ruperii de nori din țară
Care au fost urmările ruperii de nori din țară

În urma fenomenelor meteo de vineri, 24 mai, s-a intervenit în 106 cazuri în București (81 locuințe, 16 curți, 9 zone publice) și în 134 cazuri în județul Ilfov (92 locuințe, 36 curți, 6 zone publice). Ploaia torențială a făcut ravagii, iar urmările acesteia constau în nenumărate străzi și locuințe afectate de „potop”, indundații și viituri.

În urma instabilității atmosferice și cantităților mari de apă căzute în ultimele ore, au fost înregistrate efecte în peste 40 localități din 20 județe ( Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sălaj, Tulcea, Timiș, Vâlcea, Vrancea și Vaslui), dar și în municipiul București. Cele mai semnificative situații de urgență s-au înregistrat în zona București-Ilfov și în județul Botoșani.

Mai multe zone din țară au fost afectate
Mai multe zone din țară au fost afectate

Până în acest moment, pompierii bucureșteni au intervenit pentru evacuarea apei în 106 locații din București și în 134 locații din județul Ilfov. În continuare sunt apeluri care semnalează acumulări de apă în gospodării, dar și zone publice. În urma ruperii de nori, în localitatea Bozieni din județul Botoșani, s-a produs o viitură care a inundat mai multe locuințe. Preventiv, 2 femei și 1 copil au fost evacuați din gospodărie pentru scurt timp. Aceștia au revenit în locuințe imediat după trecerea viiturii. Din fericire, apa este în retragere, însă pompierii acționează cu motopompele pentru evacuarea apei din curți și înlăturarea aluviunilor aduse de inundații.

În județul Cluj s-a produs o avarie la magistrala de apă dintre localitățile Cluj Napoca și Dej, în dreptul localității Fundătura. Autoritățile locale fac în acest moment o evaluare a situației, iar în funcție de necesitățile de asigurare a apei pentru populație, echipajele ISU sunt în măsură să realizeze mai multe transporturi de apă menajeră și să pună în funcțiune instalații pentru potabilizarea acesteia.„În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență”, trasmit autoritățile.

Pompierii au intervenit în ajutorarea localnicilor cărora le-a intrat apa în casă
Pompierii au intervenit în ajutorarea localnicilor cărora le-a intrat apa în casă

Mai multe gospodării au fost inundate
Mai multe gospodării au fost inundate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net