Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 septembrie

Ultima actualizare:

Cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu din 1 septembrie, au anunţat reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Practic, mai avem aproape două săptămâni şi jumătate pentru a intra în posesia lui. Asta, dacă nu cumva, între timp, data va fi prelungită. Însă, mai devreme sau mai târziu, tot va trebui să-l soliciţi, deci iată care sunt paşii pe care va trebui să-i urmezi!

În prezent, la casele de asigurări de sănătate se află peste 300 de mii de carduri care aşteaptă să fie ridicate, în timp ce aproape 15 milioane au ajuns deja în buzunarele asiguraţilor. Iniţial, cardul de sănătate trebuia să fie obligatoriu la 1 februarie. Apoi, termenul a fost mutat pe 1 aprilie, pe 1 mai, iar, în cele din urmă, la sfârşitul lunii iunie. Acum, îl aşteptăm pe 1 septembrie.  

Cum procedezi?

Accesează site-ul www.casmb.ro. Pe pagina care ţi se deschide vei găsi, în partea stângă, la secţiunea „Informaţii pentru Asiguraţi” subsecţiunea „Cerere Eliberare Card Naţional de Sănătate”. Trebuie să dai click pe această subsecţiune. 

Verifică existenţa cardului în retururile aduse de poştaş la CASMB. Pentru asta, trebuie să introduci în caseta existentă codul numeric personal şi un cod de securitate care este afişat pe ecran. Apoi, apasă butonul „Verifică”. 

Ţi se va deschide o nouă pagină web. Aici, vei vedea dacă documentul tău a fost recepţionat la CASMB, dacă a fost deja expediat spre eliberare sau dacă a fost deja eliberat. În cazul în care cardul naţional de sănătate se află în posesia CASMB, ca să-l ridici trebuie să completezi cererea de eliberare. Aici, va trebui să treci codul numeric personal, numele tău, adresa de e-mail la care vei primi un formular al cererii şi un număr de telefon la care vei primi un SMS în vederea prezentării pentru eliberare. Apoi, apasă butonul „Trimite Cererea”.

Vei primi automat un mail în care ţi se va aduce la cunoştinţă faptul că cererea ta a fost înregistrată. Apoi, ţi se va cere să descarci un formular, să-l imprimi şi să-l semnezi. 

Tot în acest mail ţi se va cere să aştepţi să primeşti un SMS de confirmare privind ridicarea cardului, care va fi trimis în cel mai scurt timp, la ora 08.00 a zilei în care cardul este livrat la sediul CASMB. SMS-ul sună în felul următor: “Începând de azi, puteţi să ridicaţi cardul de la CASMB str. Vasile Lascăr 27, program L-M: 09-15, J: 12-18, V: 09-13, cu copie după BI/CI şi codul #858_1D510# (codul este unic pentru fiecare persoană în parte).  

După primirea SMS-ului de confirmare, trebuie să te prezinţi cu cererea semnată şi cu copia actului de identitate la sediul CASMB (str. Vasile Lascăr, nr. 27). Mai poţi intra în posesia cardului şi dacă depui o solicitare pe care o găseşti pe site-ul http://www.cnas.ro/casmb/media/pageFiles/Solicitare%20ridicare%20card%20.La aceasta, după ce o completezi şi o printezi, trebuie să anexezi o copie după actul de identitate. Apoi, o trimiţi prin poştă la oricare dintre sediile CASMB sau o depui direct la oricare dintre registraturile CASMB situate în: Str. Sergent Matei N. Dumitru, nr. 1-3, sector 2, Str. Gheorghe Ţiţeica, nr. 142, sector 2, Bd. Dinicu Golescu, nr.38, sector 1. Programul de lucru e: luni, marţi, miercuri: 8.30-14.30, Joi: 12-18, vineri nu se lucrează cu publicul. Apoi, vei fi contactat de CASMB şi ţi se va spune când poţi veni să-ţi iei cardul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net