Cârciumarii din Centrul Vechi îşi freacă mâinile și așteaptă cu nerăbdare începerea CE de fotbal: «Să vină suporterii la Euro!»

foto1_chhopy.jpg

Atmosfera din Centrul Vechi se va anima în scurtă vreme, imediat ce va începe sărbătoarea fotbalului
Foto: Mihai Ionescu

Două zile. Atâtea mai sunt până la începerea Campionatului European de fotbal, iar în epicentrul distracţiei, Centrul Istoric al Capitalei, pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Reporterii Click! au luat la pas străzile din zonă şi au discutat cu reprezentanţii teraselor şi puburilor.

Centrul Istoric al Capitalei de-abia aşteaptă competiţia de fotbal Euro 2020, ca o ocazie perfectă pentru a umple terasele şi pentru a reda zonei gloria de odinioară.

Pe aleile altădată pline de lume şi pe care se auzeau toate limbile pământului, trecătorii sunt acum o raritate.

Administratorii teraselor oftează după vremurile bune şi văd în Campionatul European de fotbal a oportunitate nesperată. 

foto3h_copy.jpg

O minge uriașă, simbol al marii competiții
Foto: Mihai Ionescu

Crunt loviţi la buzunare de pandemie, ei speră că fanii echipelor naţionale ale Austriei, Ucrainei şi Macedoniei de Nord, care vor evolua la Bucureşti în cadrul Grupei C, vor lua cu asalt cârciumile.

Pe strada Franceză 6 se află Big Ben Pub, cea mai mare terasă din Centrul Vechi, cu 150 de locuri.

”De-abia aşteptăm clienţii, sperăm să ne ajute şi vremea. Avem trei televizoare şi am decis să mai cumpărăm trei, special pentru a satisface microbiştii pătimaşi, români sau străini. Cei care vin la noi o să poată vedea în condiţii foarte bune meciurile, oriunde ar sta. Ca şi surpriză, o să punem steagurile cu sigla competiţiei în mai multe locuri, iar ca ofertă avem doar luni, la o bere cumpărată, una din partea casei”, ne-a declarat Ionuţ Kallo, managerul terasei. 

foto4ff_copy.jpg

Meciurile încinse vor putea fi urmărite la televizoarele de pe terase, cu o bere rece în față
Foto: Mihai Ionescu

Puţin mai încolo, pe o stradă vecină, Sfântul Dumitru, la numărul 3, managerul Marius Adrian Prunaru, de la Distrikt 42, are idei şi abia aşteaptă să le pună în practică.

”Deocamdată n-am scos toate televizoarele ­afară, fiindcă nu avem voie să le ţinem pe terasă decât pe timpul competiţiilor sportive sau culturale. Ofertele vor fi în funcţie de cum simţim clienţii - mai mult nachos, mai multă bere. Oricum, o să punem la mese steagurile echipelor participante. I-am surprins pe ospătari cum învăţau cuvinte ale ţărilor ce vor juca la noi: Macedonia de Nord, Austria, Ucraina. Este deja întrecere între ei!”, spune, entuziasmat, Marius. 

austriak_gettyimages-540093262_copy.jpg

Fanii Austriei vor împânzi Capitala
Foto: Getty Images

Pe cea mai mare şi cunoscută stradă din Centrul Istoric, Lipscani, la numărul 45, se află Jack-s Pub. Adrian Koleş, reprezentant al localului, numără deja orele în aşteptarea fanilor: ”Avem condiţii de vizionare a meciurilor de zici că eşti pe stadion. Avem proiectoare, avem televizoare mari să vadă toată lumea oriunde ar sta la masă. Pentru suporterii străini avem o surpriză: cum s-au aşezat la masă, cum vin păhărelele cu palincă. Pentru toată lumea avem ofertă de bere la draft 3 +1 şi desigur cronţănele regulamentare, alune sau ce se doreşte”.

Ioana Cosma, printre comentatorii competiţiilor

Organizat în premieră pe 11 stadioane din tot atâtea orașe ale continentului, Euro 2020 va debuta mâine, la ora 22.00, când la Roma e programat meciul de deschidere, Turcia - Italia. Toate partidele de la această competiție vor fi transmise în direct la PRO TV. 
Postul de televiziune a anunțat că în echipa de comentatori se va afla la acest turneu final și Ioana Cosma, jurnalistă care lucrează în grupul Pro de peste 20 de ani. Ajuns la a 16-a ediție, Campionatul European va fi prima competiție sportivă de anvergură disputată în atâtea țări.

ioana_cvvosma_copy.jpg

Ioana Cosma este jurnalist la PRO TV de peste 20 de ani
Foto: Facebook / Ioana Cosma

În afara Bucureștiului, pe lista gazdelor se mai află Roma, Baku, Sankt Petersburg, Copenhaga, Amsterdam, Londra, Glasgow, Sevilla, München și Budapesta. 
Pentru șase dintre țările organizatoare va fi o premieră: Azerbaidjan, Ungaria, Danemarca, România, Rusia și Scoția nu au mai găzduit niciodată vreun turneu final de European. 
Competiția ar fi trebuit să aibă loc anul trecut, dar din cauza pandemiei a fost amânată cu un an. Cu toate acestea, s-a decis ca denumirea să rămână tot Euro 2020, pentru a nu da peste cap materialele promoționale.

 
Macedonia de Nord şi Ucraina,  primele antrenamente

Bucureştiul a intrat deja în atmosfera Campionatului European. 
Cele două naţionale care se şi cazează în Capitală, Macedonia de Nord şi Ucraina, au ajuns, marţi, în ţară. Ele au făcut şi primele antrenamente în România. Cazaţi la hotelul JW Marriott, adversarii noştri din grupa de calificare la Campionatul Mondial, nord-macedonenii, au efectuat primul antrenament la câteva ore de la sosire. 
Ei au devenit astfel prima formaţie care s-a pregătit pe gazonul noului stadion Steaua. Ucrainenii, care stau la Hotel Caro, nu au efectuat marţi nici o şedinţă de pregătire. 

4_stirejj_1_copy.jpg

Macedonia de Nord e prima formaţie care s-a antrenat pe noul stadion Steaua
FOTO: Captură video Youtube Steaua TV

În schimb, selecţionerul Andrei Şevchenko a ”scos untul din ei” ieri, când au avut două antrenamente. Ei au ales ca bază de pregătire stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari.
Cea de-a treia echipă care va juca la Bucureşti, Austria, nu va locui în Capitală, ci va veni aici în ziua meciurilor, cu avionul. Alaba & Co se vor antrena pe stadionul ”Arcul de Triumf” şi au ales ca hotel de tranzit hotelul Sheraton, aflat în imediata apropiere.

La meciuri se intră cu brăţară, bilet şi buletin

Federaţia Română de Fotbal a prezentat pe site-ul oficial ghidul suporterului pentru meciul Austria – Macedonia de Nord, de duminică. 
Dacă aveţi bilet la meci şi sunteţi vaccinaţi, trecut prin COVID-19 sau testaţi negativ cu 72 de ore înainte de meci, este obligatoriu să vă duceţi începând de sâmbătă, 12 ­iunie, ora 8.00, la unul dintre centrele medicale indicate. Procedura de verificare costă 5 lei. 
Dacă totul este în ordine, veţi primi o brăţară pe care sunteţi obligaţi să o purtaţi până după meci. De asemenea, pentru a intra la partidă trebuie să prezentaţi biletul şi buletinul.

Prima partidă la Bucureşti se va disputa duminică

La acest European, Bucureştiul va găzdui patru partide, trei din Grupa C şi una din optimile de finală. 
Primul meci care va avea loc pe ”Arena Naţională” va fi duminică, de la ora 19.00: Austria – Macedonia de Nord. Joi, 17 iunie, de la ora 16.00, se va disputa partida dintre Ucraina şi Macedonia de Nord, în timp ce luni, 21 iunie, de la ora 19.00, se va juca Ucraina – Austria. 

4_stire_2ff_copy.jpg

Mascota Euro 2020 a vizitat deja Arena Naţională
Foto: EPA-EFE

Cea de-a patra echipă a Grupei C este Olanda, care nu va veni în România, pentru că va disputa toate meciurile acasă, la Amsterdam. 
Al patrulea meci de la Euro 2020 care va fi organizat în ţara noastră va fi optimea de finală care va opune învingătoarea grupei F, din care fac parte (Germania, Franţa, Portugalia şi Ungaria) şi una dintre echipele situate pe locul 3 în grupele A, B sau C, în funcţie de un algoritm stabilit de UEFA. 
Este pentru prima dată când organizăm o asemenea competiţie fotbalistică. România este gazdă a turneului final, alături de alte 11 ţări, o premieră în lumea sportului mondial.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1