Carburanţii trec de 6 lei/l înainte de sfârşitul anului

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Benzinarii au avut dreptate! Vom plăti preţuri record la carburanţi, de peste 6 lei/litru, şi asta chiar înainte de finalul anului.

Nu trece luna fără să se scumpească benzina şi motorina. Majoritatea companiilor petroliere au scumpit ieri preţul carburanţilor la pompă cu zeci de bani faţă de luna septembrie.

Tonul scumpirilor a fost dat de OMW Petrom, cel mai mare jucător de pe piaţa carburanţilor, care a majorat preţul benzinelor cu 6 bani pe litru şi cu 12 bani pe litru motorinele vândute prin reţeaua lor de distribuţie.

simeon stalpnicul png

Accizele, cotaţiile barilului de petrol, cursul valutar, sunt principalele motive invocate în sprijinul scumpirilor la pompă. După noua majorare, preţurile la o staţie Petrom au ajuns la 5,55 lei/litru, pentru benzina 95 şi la 5,75 lei, în cazul motorinei Euro Diesel 5. Astfel, motorina a depăşit benzina, chiar şi la cele mai ieftine sortimente.

„Până la sfârşitul anului, preţul carburanţilor va depăşi 6 lei/litru, iar în 2012 o să avem surpriza să vedem cum combustibilii ajung la 7 lei/l! Creşterea euro în raport cu leul, dar şi deciziile guvernului de a mări accizele, duc, desigur, la scumpiri în lanţ", a estimat, pentru Click!, Ion Tache, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Independenţi.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net