UPDATE Carantină în Gorj, după ce un copil a murit de meningită, iar alți doi sunt izolați

Ultima actualizare:

    Părinții și fratele copilului ucis de meningită sunt devastați de durerea pierderii acestuia
Părinții și fratele copilului ucis de meningită sunt devastați de durerea pierderii acestuia

Ce tragedie în orașul Motru! Joi dimineață un băiețel de 4 ani, care cu o zi înainte era perfect sănătos, a murit de meningită, în brațele medicilor. La spital, izolați, au ajuns și doi colegi de grădiniță. De teamă ca boala să nu se extindă, medicii au decretat carantină în secția de Primiri Urgențe a spitalului. De asemenea, au fost închise două unități de învățământ pentru dezinfecție.

UPDATE. Vineri, medicii legiști au confirmat că băiețelul a murit din cauza meningitei. „În urma necropsiei, făute vineri, am găsit multiple erupţii peteşiale pe tegumente, cât şi interior, la nivelul tuturor seroaselor, inclusiv pe pleura parietală, peritoneu, pe organele interne, cele mai accentuate fiind la nivelul epicardului. Coroborate şi cu datele clinice şi cu aspectul interior, pledează pentru meningita bacteriană sau virală, să vedem, şi un edem masiv cerebral. Am recoltat şi probe biologice din lichidul cefalorahidian şi din sânge, care vor fi trimise la Bucureşti, la Institutul Cantacuzino şi din organe, pentru examenul microscopic. Aşa cum am văzut acum , la necropsie, acesta este diagnosticul”, a declarat vineri, presei, medicul legist Florin Dijmărescu, de la SML Gorj.

E alertă maximă în orașul Motru, județul Gorj! Părinții sunt speriați de meningita infecțioasă care, joi, a ucis un băiețel de 4 ani. Teama este cu atât mai mare, cu cât copilașul fusese la grădiniță inclusiv cu o zi înainte să se stingă.

Micuțul a ajuns la camera de gardă a spitalului din oraș, joi dimineață. Avea febră mare. Capul îi era fierbinte, iar restul corpului era rece. Mai mult, pe trupușorul lui firav apăruseră pete violete, semn care i-a speriat pe medici, întrucât acestea constituie un simptom al meningitei.

N-au mai apucat să-i acorde primul ajutor. Timp de câteva minute au încercat să-l resusciteze, apoi băiețelul s-a stins în brațele lor, făcând stop cardio-respirator.

Conducerea spitalului a decis imediat să instituie carantină în Unitatea de Primiri Urgențe, deoarece meningita este o boală infecțioasă, foarte contagioasă.

Vestea s-a răspândit rapid în micul oraș, iar oamenii au intrat în panică. Astfel, primarul Gigel Jianu a decis să închidă pentru dezinfecție grădinița unde mergea copilul, dar şi Clubul copiilor din localitate, la care merge fratele copilașului care a murit. De asemenea, edilul le-a recomandat părinților să-și ducă micuții la medic pentru un control.

Tensiunea a crescut și mai mult în oraș, în momentul în care, joi după-masă, alți doi copii de la Grădinița nr. 7 au fost duși la spital, aceștia fiind izolați.

Simptomele meningitei, care trebuie să te trimită urgent la medic!

Potrivit specialiștilor Ministerului Sănătății, meningita este o inflamație a membranelor din jurul creierului și a măduvei spinării.

Simptomele care pot să apară în astfel de cazuri sunt: febră mare și durere de cap intensă.

În cazurile severe, apar şi simptome neurologice, precum: rigiditate a gâtului, vărsături, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică, slăbiciune muscular. Acestea din urmă apar mai ales în cazul meningitei meningococice. Erupția are culoare roșie sau violetă. Pete mici vor apărea și vor fi localizate grupat oriunde pe corp. Acestea cresc în dimensiuni și par a fi mici vânătăi. Culoarea acestor pete nu se va estompa sau decolora în urma apăsării. Erupția este un semn de septicemie.

Specialiștii mai spun că simptomele meningite bacteriene se pot dezvolta în doar câteva ore, iar cele ale meningitei virale se pot manifesta fie rapid, fie pe parcursul mai multor zile.

Întrucât meningita este o boala gravă, care poate duce la deces, atunci când apar simptome, precum febră mare, dureri de cap severe, confiuzie, vărsături, trebuie merg de urgență la medic.

Meningita virală poate dispărea chiar și fără tratament, dar cea bacteriană poate avea o evoluție rapidă și necesită tratament prompt cu antibiotic pentru creșterea șanselor de recuperare. Amânarea tratamentului crește riscul apariției leziunilor permanente ale creierului sau deces.

Nu există nicio modalitate de a depista care este tipul meningitei de care suferă un bolnav fără consult medical și fără analiza lichidului cefalorahidian.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net