Caracatița retrocedărilor. Miliardar implicat în dosarul lui Truică

Ultima actualizare:

    Omul de afaceri israelian Benjamin “Beny” Steinmetz este inculpat în dosarul retrocedărilor frauduloase Remus Truică
Omul de afaceri israelian Benjamin “Beny” Steinmetz este inculpat în dosarul retrocedărilor frauduloase Remus Truică

În dosarul retrocedărilor de terenuri din Snagov și Băneasa, alături de Remus Truică sunt implicați și un miliardat israelian, precum și șeful de cabinet al fostului premier israelian Yitzhak Rabin. Până acum, sunt anchetate opt persoane care au pus mâna pe zeci de hectare de pământ în județul Ilfov. Prejudiciul este estimat la aproape 136 milioane de euro.

Vineri (11 decembrie), la Brașov, se va judeca prelungirea mandatelor de reținere ale Remus Truică, fost șef de cabinet al lui Adrian Năstase, și ale complicilor săi, iar Prințul Paul va fi audiat la DNA.

Au apărut însă nume surpriză în acest caz de corupție. Anchetatorii spun că miliardarul israelian Benjamin Steinmetz și consultanţii Tal Silberstein şi Shimon Sheves, acesta din urmă fiind șeful de cabinet al fostului premier israelian Yitzhak Rabin, sunt urmăriți în dosarul retrocedărilor ilegale de care sunt acuzați Remus Truică și mai mulți complici, scrie Mediafax.

Conform referatului cu propunere de arestare preventivă, miliardarul israelian Benjamin “Benny” Steinmetz controlează compania Beny Steinmetz Group (BSG), având o avere estimată de Forbes la 3,6 miliarde de dolari. De asemenea, acesta a intrat în afaceri în România, în 2000, în domeniul imobiliar, fiind asociat cu Remus Truică. De asemenea, miliardarul israelian este acționar în Gabriel Resources Ltd care a coordonat proiectul Roșia Montana Gold Corporation.

Omul de afaceri Remus Truică, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, avocatul Robert Roșu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, și omul de afaceri Claudiu Mateescu au fost reţinuţi, în noaptea de miercuri spre joi, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, iar joi după-amiază au fost prezentaţi Curții de Apel Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit referatului cu propunere de arestare, Prinţul Paul de România a pretins că este îndreptăţit la mai multe proprietăți, în calitate de descendent în linie directă al lui Carol al II-lea al României (nepot din fiu), dar şi în calitate de cumpărător al drepturilor succesorale ale Prinţesei Elena a României, pe care le-a achiziţionat conform unui contract de vânzare-cumpărare din 2001, scrie aceeași sursă.

Pentru că demersurile făcute în justiţie, din 2002, au rămas fără rezultat şi având nevoie de ”oameni mai puternici, mai bine ancoraţi politic”, care să intervină "pentru retrocedarea proprietăţilor solicitate fără drept", din noiembrie 2006, Prinţul Paul ar fi apelat la Remus Truică.

La rândul său, omul de afaceri i-ar fi cooptat pe miliardarul israelian Benjamin ”Benny” Steinmetz, consultanţii Tal Silberstein şi Shimon Sheves şi avocatul Robert Roşu  ar fi făcut parte din acest grup care avea ca scop dobândirea întregii averi revendicate de prinţul Paul al României. Potrivit procurorilor anticorupție, aceștia ar fi mituit înalți funcționari și și-au traficat influența în instituțiile care emiteau documentele necesare retrocedărilor frauduloase. Prejudiciul este estimat la aproape 136 milioane euro.

Procurorii anticorupţie au la dosar interceptarea unei convorbiri telefonice între Beny Steinmetz şi Remus Truică despre retrocedarea ilegală a terenurilor.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net