Caracal: Procurorul care i-a oprit pe polițiști să intre în casa lui Dincă, audiat

Ultima actualizare:

    Procuror Cristian Ovidiu Popescu
Procuror Cristian Ovidiu Popescu

Ovidiu Popescu, procurorul din cazul Caracal, a fost chemat, vineri dimineață, la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Pentru prima dată, a fost însoțit de un avocat, însă la ieșire de la audieri nu a vrut să declare nimic. A spus doar că a fost chemat pentru proceduri.

Procurorul Ovidiu Popescu este cel care nu a permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă, înainte de ora 6.00. Acesta a fost suspendat din funcție de CSM până la încheierea cercetării disciplinare efectuate de Inspecția Judiciară. Când a ieșit din sediul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, procurorul a spus că a fost chemat pentru proceduri și a refuzat să facă orice altă declarație pentru presă, conform Antena3.ro.

Procurorul, pus sub acuzare pentru abuz în serviciu

În luna septembrie, acesta a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi încălcat mai multe dispoziţii din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, dar şi articole din Constituţie şi din Codul de procedură penală.

Procurorul este acuzat că ar fi respins propunerea poliţiştilor de a pătrunde în domiciliul lui Gheorghe Dincă, inculpat pentru uciderea a două tinere în Caracal, dispunând efectuarea percheziţiei domiciliare începând cu ora 6.00 a zilei de 26 iulie, deşi obţinuse mandat de percheziţie la ora 3.04.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi trei poliţişti pentru abuz în serviciu, respectiv Violeta Mirea, şefa Secţiei de Poliţie Rurală Osica de Sus, Vasile Marian, agent şef principal la postul de Poliţie din Dobrosloveni şi agentul principal Eugen Ţenea de la postul de Poliţie Dobrosloveni. 

Dincă a recunoscut că a ucis două fete

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis două fete, Alexandra Măceșanu (15 ani), răpită pe 24 iulie, şi Luiza Melencu (18 ani), dispărută în aprilie, pe care le-a luat la ocazie. El le-a spus anchetatorilor că a crezut că adolescentele sunt prostituate.

Alexandra Măceşanu a fost dată dispărută pe 24 iulie, iar fata a reușit să sune pe 25 începând cu ora 11.05, de trei ori la 112, anunţând că este sechestrată și că a fost schingiuită și violată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) n-a reuşit identificarea unei adrese exacte, ci o arie de căutare. Poliţiştii au avut nevoie de prea mult timp pentru a intra în gospodăria individului. După ce au analizat imaginile surprinse de camerele video din Dobrosloveni, unde fata s-a urcat în mașina lui Dincă, anchetatorii au identificat numărul de înmatriculare și l-au identificat pe monstru. Pe 26 iulie, la ora 4.00, polițiștii înconjuraseră locuința, dar au intrat abia la ora 6.00, motivând că abia atunci le-a permis procurorul de caz. Trecuseră nu mai puțin de 19 ore de la apelurile disperate ale copilei.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net