Captură uriașă! Doi tulceni au prins un sturion de 140 de kilograme, lung de 2,5 metri

sturion_1.jpg

Sturionul a fost găsit în căruța a doi tulceni
Foto: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Un sturion de 140 de kilograme și 2,5 metri lungime a fost prins în apele Dunării de doi pescari amatori. La rândul lor, tulcenii au fost prinși de polițiști, iar peștele uriaș a ajuns din nou în apă.

Sturionul, din specia morun, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră în căruţa a doi locuitori ai judeţului Tulcea, joi, în jurul orei 13.00. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea au acționat în baza unei informaţii. Ei au oprit pentru control, pe raza localităţii Grindu, un atelaj hipo în care se aflau doi bărbaţi, în vârstă de 41, respectiv 61 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, scrie adevarul.ro.

„În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în atelaj, un sturion din specia morun, în stare vie, având greutatea de 140 kilograme şi o lungime de peste 2,50 metri”, transmite Poliţia de Frontieră. Cei doi bărbaţi au declarat că au pescuit peştele în fluviul Dunărea şi voiau să-l comercializeze. Peştele a fost redat mediului natural în prezenţa reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, a poliţiştilor de frontieră şi a unuia dintre suspecţi. 

sturion_2.jpg

Peștele cântărea 140 de kilograme
Foto: adevarul.ro

„În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în comunicatul de presă.

Citește și: 

Hoții au capturat aproape o tonă de pește din Delta Dunării în plină prohibiție. Când ai voie să pescuiești

Uite ce a prins un arădean! Somn uriaş capturat pe Mureş: 80 de kilograme şi 1,80 metri lungime

Loading...
 
 

Citește și