Gumball 3000, la București! Ce bolizi de sute de mii de euro pot fi admirați

Ultima actualizare:

    Gumball 3000Foto Click!
Gumball 3000Foto Click!

Bucureștiul găzduiește weekendul acesta unele dintre cele mai puternice automobile ale momentului. Șoferii acestor bolizi de lux sunt participanți în raliul Gumball 3000, o cursă realizată în scop caritabil care a început în Irlanda și s-a desfășurat în întreaga Europă până în România.

Potrvit Mediafax.ro, participanții la cursa Gumball 3000 au pătruns vineri (6 mai) prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nâdlac-Arad. Ei au ajuns seara în București, puternicele mașini putând fi admirate în Piața Constituției.

Chevrolet Camaro
Chevrolet Camaro

Bolizii au străbătut mii de kilometri, pornind din Irlanda și trecând până în momentul de față  prin Marea Britanie, Franța, Luxemburg, Germania, Cehia, Italia, Ungaria și România. În fiecare mașină se află câte doi participanți – pilot și copilot.

Dodge Challenger
Dodge Challenger

În producția de serie, aceste mașini costă sute de mii de euro, dar au fost efectuate investiții adiționale pentru a fi echipate corespunzător cu motoare, sisteme de transmisii și pneuri speciale. Printre acestea pot fi admirate unele dintre cele mai în vogă modele ale momentului precum Audi Le Mans, Chevrolet Camaro sau Dodge Challenger.


    Foto Bogdan Moisă
Foto Bogdan Moisă

Foarte mulți fani i-au așteptat pe șoferii de curse încă de la intrarea în vamă. „Ca să văd mașinile am venit, orice mașină care intră prin granița asta și este destul de interesantă ca să mă pasioneze. Știu că vine și David Hasselholff, aștept și un Skyline Skylane, dar nu știu dacă o să vină”, a declarat un tânăr care a venit să admire bolizii de lux, potrivit sursei citate.


    Foto Click!
Foto Click!

„Nu sunt drumuri pentru astfel de mașini la noi în România, vor constata și ei după ce trec mai departe de Lugoj; am văzut pe site-ul lor că au ales traseul Timișoara-Lugoj-Deva-Sibiu, unde vor face prima oprire, este crunt drumul. Acum să vedem și noi într-un final câte mașini ajung până la București întregi”, a mai adăugat un bărbat, nu prea entuziasmat de situația infrastructurii românești.


    Foto Bogdan Moisă
Foto Bogdan Moisă

Participanții însă s-au arătat încântați de traseul pe care îl au de urmat și sunt mulțumiți că fac această cursă pentru un scop nobil. „Suntem bucuroşi să fim în România, am mai fost la Bucureşti o dată înainte, dar suntem nerăbdători să ne oprim în Transilvania, să vedem oamenii care să vadă toate aceste maşini frumoase. Ne place să întâlnim oameni, e distractiv, este o bună oportunitate să realizăm şi o cauză caritabilă", a afirmat Jim, unul dintre participanţi.

În București au fost făcute pregătiri pentru a găzdui competiția Gumball prin impunerea de către poliția rutieră a unor restricții de trafic, relatează Capital.ro. Vineri seară (5 mai) nu s-a circulat pe Bulevardul Unirii, pe niciunul dintre sensuri, între Bulevardul I. C. Brătianu și Bulevardul Libertății. în plus, liniile de transport în comun din aceste zone au fost redirecționate. Astăzi (7 mai), bolizii încă mai pot fi admirați în Piața Constituției.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net