Capitala, paralizată de viscol. Firea: „Cine poate, să stea acasă!”

firea.jpg

Primarul a adăugat că decizia de a închide școlile a fost una „înțeleaptă”
foto: captură Digi24

Iarna pare să fi luat autoritățile prin surprindere, din nou! Cu toate acestea, primarul general al Capitalei a declarat că în București se circulă în condiții de iarnă, dar că liniile RATB au fost suplimentate și sunt funcționale. De asemenea, Gabriela Firea i-a îndemnat pe cei care nu trebuie să iasă din casă în mod obligatoriu să stea acasă cel puțin până la ora prânzului.

„Liniile RATB sunt funcţionale. Avem 770 de autobuze, 250 de tramvaie. Am suplimentat parcul RATB cu 30% pentru a face faţă. La 11.00 specialiştii spun că ninsoarea se va mai potoli, dar va ninge până la prânz. Bucureștiul nu e blocat. Se poate circula cu RATB-ul. Dacă nu trebuie să ajungă urgent oriunde să renunţe la calătorie măcar până la prânz, pentru că atunci se va putea interveni mai eficient, nu doar pe bulevarde, ci si pe secundare. În sectorul 5 a fost o situație mai dificilă. Acoperișul fostei fabrici de bere s-a prăbuşit. Am luat măsuri. S-a împrejmuit zona, s-a oprit circulaţia - am avut două linii deviate. Nu e pericol”, a spus Gabriela Firea, citată de Digi24.

Primarul general al Capitalei a a precizat că nu se vor putea debloca toate străzile laterale. De asemenea, Firea a declarat că toate Unităţile de Primiri Urgenţe ale celor 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei sunt deschise.

loading...
Loading...

Citește și

  • drumuri blocate zapada

    Iarna le face mari probleme drumarilor. Drumuri naţionale din 11 judeţe sunt închise circulaţiei, miercuri dimineaţă, din cauza viscolului şi a zăpezii, la fel şi autostrăzile A2 şi A4, anunţă centrul Infotrafic.

  • masina, pregatire iarna, derapaj, cauciucuri, trusa

    Polei, nămeţi, viscol şi vizibilitate redusă. Pe scurt, trafic de coşmar şi nervi întinşi la maximum pentru toţi şoferii. Şi iarna abia şi-a intrat în drepturi! Click! a stat de vorbă cu piloţii Academiei “Titi Aur” şi te învaţă cum să şofezi în siguranţă pe o vreme ca asta.