Capitala este în alertă de gripă aviară

Ultima actualizare:

    Malurile Lacului Grivița au fost scotocite de inspectori pentru a căuta alte păsări moarte de gripă aviară
Malurile Lacului Grivița au fost scotocite de inspectori pentru a căuta alte păsări moarte de gripă aviară

Ceea ce părea o utopie, este acum realitate: aviara este în București. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat în această dimineață că analizele au confirmat gripa avaiară la cei cinci pescăruși găsiți morți pe malul Lacului Grivița din sectorul 1 așa că orașul a intrat în carantină. A fost înființat un comandament special la nivelul Primăriei Capitalei iar Directia Sanitar — Veterinară si pentru Siguranța Alimentelor București (D.S.V.S.A) a stabilit o zona de supraveghere sau monitorizare de 10 kilometri în jurul zonei unde au fost descoperite cazurile de gripa aviară

Aceasta zonă de supraveghere cuprinde Sectoarele 1, 2, 5 si 6, precum și localitățile Tunari, Otopeni, Corbeanca, Buftea, Mogoșoaia, Chitila, Dragomirești Vale și Chiajna din județul Ilfov.

Potrivit unui buletin de analiză emis de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animală București, a fost confirmată influența aviara la cinci pescaruși găsiți morți pe malul lacului Grivita, în aval de barajul Străulesti.

„M-am asigurat că Planul de Masuri aprobat de catre Centrul de Combatere a bolilor al Municipiului Bucuresti va fi aplicat cat mai urgent. La nivelul Primariei Capitalei functioneaza începând de ieri o celulă de criza formată din reprezentanții ALPAB, ai Poliției Locale, ai ASSMB, ASPA, DGASMB. Conform specialistilor, nu există un risc imediat de transmitere la om a virusului gripei aviare, însă reprezentanții Municipalitatii cu responsabilități în implementarea măsurilor asumate, vor acționa pentru a preintampina raspandirea bolii si vor comunica permanent cu toate instituțiile implicate în acest proces"a încercat Gabriela Firea să liniștească lucrurile printr-un comunicat.

Municipalitatea a anunțat că managerul Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti, Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a anunțat că"nu există un risc imediat de transmitere la om, dar suntem obligați să luăm toate măsurile care se impun conform legislației internaționale, pentru a impiedica apariția unui virus gripal recombinat (adica virus gripal aviar+virus gripal uman) care ar putea afecta populatia umană".

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement a trecut la supravegherea păsărilor sălbatice din parcurile și de pe lacurile din cel mai mare oraș al țării pentru a depista orice nou caz de pasăre moartă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net