Caz incredibil! Un puști a devenit cap de familie la numai 8 ani

6-act-1-copil1-4col.jpg

Florin e tată şi mamă pentru cele patru surioare
Fotografii: Asociaţia “Grup Civic”
Citeste tot despre: 

Poveste emoţionantă în nordul ţării! Un puşti din clasa a II-a, premiant la şcoală, a ajuns să-şi întreţină singur cele patru surori mai mici. Cei cinci prichindei din comuna Dobârceni (Botoşani) au fost abandonaţi de tată, iar mama a fost nevoită să plece la muncă în Germania. Copiii trăiesc doar din alocaţiile de stat.

Florin Băştic este un băieţel de 8 ani din Dobârceni, o comună săracă din judeţul Botoşani. Este elev în clasa a II-a şi se numără printre cei mai buni şcolari. Pentru colegi şi pentru profesori, el este un exemplu, reuşind să câştige zeci de premii la diferite concursuri pentru elevii din clasele primare. Dincolo de diplome şi de un zâmbet molipsitor, Florin poartă pe umeri o povară prea grea pentru vârsta lui.

Prichindelul e nevoit să fie şi tată, şi mamă, pentru cele patru surori mai mici. „Viaţa a fost nedreaptă cu Florinel. A rămas singur, fără tată, cu mama departe. Numai cu alocaţiile şi hainele de pe ei. Noroc că i-a dat Dumnezeu putere să îndure“, oftează mătuşa băiatului.

6-act-2-copil2-2col.jpg

Diplomele şi medaliile de care băieţelul e tare mândru

Tatăl lui Florin i-a părăsit, mama a plecat la muncă în Germania

Tatăl lui Florin şi al celorlalţi patru copii a plecat în lume. Mama nu avea nici o sursă de venit şi, în urmă cu o săptămână, a plecat şi ea, la muncă, în Germania. „Va lucra în agricultură, ca să le pună o pâine pe masă. Că era greu, greu tare“, spune mătuşa copiilor. După plecarea mamei, Florin, băiatul cel mare, a rămas capul familiei şi le are în grijă pe cele patru surori: una de 6 ani, una de 4 ani şi gemenele de 1 an şi jumătate. Pe băiat îl ajută şi bunicii materni, dar aceştia sunt bolnavi şi bătrâni, cu treburi prin gospodărie, iar greul tot Florinel îl duce. Dar nu se plânge.

„Eu am grijă de surioarele mele că sunt ale mele, nu-s ale altuia. Le iubesc tare mult şi încerc să le fie călduţ, să mănânce, să nu fie triste“, povesteşte premiantul. 

De cele mai multe ori, Florinel aduce cornul şi laptele de la şcoală pentru surori. Dacă mai primeşte câte un bănuţ, le cumpără şi ceva dulce. Pe cele mai mici le leagănă şi le ajută să adoarmă, doar – doar vor mai uita de dorul mamei.

„Este o bomboană de copil. Când îl văd aşa mititel şi cu atâtea griji la 8 ani, mă apucă plânsul. Dar el zâmbeşte, săracul, de parcă nu ar avea nici un necaz. Vorbeşte frumos cu toată lumea, este foarte respectuos, ordonat şi curăţel. Poate merita o altă soartă un copil ca ăsta“, spune o vecină din Dobârceni pentru adevarul.ro.

6-act-3-copil3-2col.jpg

Camera în care trăiesc cei cinci prichindei

 

„Mă liniştesc când învăţ şi sunt tare fericit când merg la concursuri. Vreau să ajung ceva, ca să-mi ajut surorile“, se confesează copilul. Dincolo de faptul că este un băiat săritor şi sufletist, Florin Băştic este un elev de nota 10. Învaţă foarte bine la şcoală, deşi nu are condiţii dintre cele mai bune şi nici timp berechet pentru a-şi face temele. Puştiul a reuşit să obţină zeci de medalii şi premii la diferite concursuri şcolare. 

«Florin Băştic e un adevărat campion»

Daniel Câşlariu, un tânăr din Truşeşti, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic“, le-a adus ajutoare copiilor din familia Băştic. „Florin Băştic e un adevărat campion, care a câştigat nenumărate medalii la diferite concursuri. El are grijă şi de frăţiorii mai mici, în timp ce bunicii fac treabă pe lângă casă“, îl laudă Câşlariu. În primul rând, au fost trimise hrană şi scutece pentru fetiţele mai mici. „Cei cinci copilaşi nu îşi doresc multe lucruri, ei se mulţumesc să aibă ce pune pe masă şi cu ce să se îmbrace până va reuşi mama să le trimită ceva bănuţi“, dezvăluie Câşlariu. Numărul de contact al familiei necăjite este 0727.013.293.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1