Cântăreața de muzică populară Margareta Clipa e sigură că turiștii vor reveni în Bucovina

Ultima actualizare:

    Artista abia așteaptă să urce din nou pe scenăCaptură YouTube
Artista abia așteaptă să urce din nou pe scenăCaptură YouTube

Îndrăgita interpretă de muzică populară Margareta Clipa povestește că a reuşit să-şi păstreze şi sănătatea şi voia bună în timpul pandemiei de coronavirus. Suceveanca se mândrește cu albumul pe care n-a mai apucat să-l lanseze din cauza stării de urgență.

Margareta Clipa (61 de ani) a vorbit la Radio Top Suceava despre noul coronavirus. Ea mărturisește că a ascultat sfatul autorităţilor şi a stat acasă, mai ales că orașul din nordul țării a fost epicentrul pandemiei cu virusul SARS – CoV – 2 din România. Interpreta de muzică populară susţine că n-a avut timp să se plictisească, pentru că are un nou CD și pregăteşte un repertoriu cu „cântece frumoase”. Ea a imprimat CD - ul în luna octombrie a anului trecut,  la Chişinău, împreună cu Orchestra „Busuioc Moldovenesc”, dirijată de Mihai Amihălăchioaie. CD-ul nu a fost lansat însă din cauza situației provocate de COVID - 19.  

“Ne lipsește legătura cu publicul”

„Din repertoriul nou mi-am făcut colaje. Dacă este nou, eu trebuie să-l repet”, explică Margareta Clipa. Cântăreața a ținut legătura cu colegii de breaslă în toată această perioadă; “Vorbim. Pentru noi, cei care cântăm, trece viaţa mult mai uşor. Ne lipsește acum legătura cu publicul, dar nu e o dramă. Doamne fereşte! Părinții, bunicii şi străbunicii noştri au trecut prin război, prin lagăre, prin bolile care au fost atunci, tifos, păduchi, foamete. Trebuie să privim cu optimism, convinşi de faptul că vom depăşi această perioadă”. Interpreta care în 1977 a câștigat Premiul I la Festivalul “Cântarea României” crede că frumoasa zonă a Sucevei, crunt lovită de pandemie, își va reveni și va atrage din nou oaspeții ca un magnet. “Eu nu cred că Bucovina are o imagine atît de pătată. Prin urmare, nu cred că oamenii care au văzut Bucovina nu vor mai veni de frica coronavirusului”, spune artista.

„Eu nu disper”

Margareta Clipa este de părere că pentru boala care s-a extins pe toată planeta se va găsi un leac: „Sunt atâţia oameni de ştiinţă, sunt atâţia oameni deştepţi, care vor descoperi şi un vaccin pentru coronavirus! Eu nu disper, pentru că ştiu că Dumnezeu a lăsat pe pământ pe fiecare cu câte ceva, cu câte un dar”.

Interpretă a unor cântece faimoase, precum “Badea cu mustață neagră” și “Zi-i, Vasile, zi-i!”, ea așteaptă ziua în care se vor relua spectacolele de muzică populară. „Eu cred că dacă ni se permite să cântăm în aer liber, lucrul va fi foarte simplu. Pentru că se va păstra distanţa şi eu cred în lucrul ăsta. Nu toată lumea este contaminată. Sunt zone şi zone”, încheie cântăreața iubită în toată țara.

Vezi unul dintre cele mai populare cântece ale Margaretei Clipa!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net