Canicula încetinește trenurile și mașinile mari

restrictii_drum_tion-820x300.jpg

restrcictii, trenuri, camioane, canicula
Restricțiile pentru camioane încep la ora 12.00

Meteorologii au emis un Cod Portocaliu de caniculă, valabil, astăzi, între orele 12.00-20.00, astfel că autoritățile au luat măsuri. Trenurile merg mai încet. La fel și camioanele.

Compania Națională de Drumuri anunță că autovehiculele de peste 7,5 tone vor circula cu restricții pe drumurile din județele afectate de vipie.

ste vorba despre Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi Caraş Severin, unde temperaturile săr astăzi de 40 de grade la umbră.

Transporturile care fac excepție de la regulă

Excepție vor face transporturile de persoane, cele de animale vii și de produse perisabile de origine animala şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturile funerare, cele poștale, de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuire de carburanţi, cele care cară mărfuri sub temperatura controlată, cele pentru tractări vehicule avariate, transporturile pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării, cele cu apă îmbuteliată, dar și transporturi produse provenite din exploatări agricole.

Se strică asfaltul

”Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, anunță autoritățile.

Trenurile merg ca melcul

Totodată, trenurile vor circula cu o viteză mai mică cu 20-30 km/h. Șinele se dilată din cauza căldurii extreme, astfel că ar exista un risc mare ca vagoanele să sară de pe calea ferată, dacă locomotiva ar goni.

Loading...