Când vine toamna? Prognoza pentru două săptămâni

Ultima actualizare:

După furtuni și ploi torențiale, acum ne-a lovit căldura excesivă. Meteorologii ANM spun că în continuare va fi o vreme capricioasă, dar toamna va întâzia.

Este din ce în ce mai clar că anotimpurile s-au schimbat în țara noastră. Meteorologii de la Centrul European de Prognoză au realizat o estimare a vremii din țara noastră pentru următoarele două săptămâni, adică până la 3 septembrie.

VEST. Până în 24 august va fi cald, cu 33 de grade în termometre, după care urmează trei zile cu averse și temperaturi de până la 26 de grade. Ulterior, se va încălzi ușor, până la 28 – 29 de grade.

CENTRU. Până în 25 august va fi mai cald decât ar fi normal: maxime de până la 31 de grade. Vor urma trei zile cu averse și temperaturi de cel mult 26 de grade. Ultimele zile din luna august temperaturile nu vor mai crește semnificativ.

NORD. Vor fi în jur de 32 de grade la umbră, până în 24 august, după care vin ploile și valorile vor coborî la 24 de grade. Abia în ultimele zile din august se va mai încălzi ușor, pân la circa 28 de grade.

SUD. Vremea va fi călduroasă până pe 26 august, cu temperaturi de 21 – 33 de grade la umbră. În zilele de 27 și 28 august, nu vor fi mai mult de 27-28 de grade și se vor înregistra averse pe arii extinse și importante cantitativ.

LITORAL. Până la data de 26 august, vor fi 29 -31 de grade, iar în următoarele două zile temperaturile vor coborî la 26 de grade. Spre sfârșitul lunii, se estimează că temperaturile vor mai urca ușor, dar nu mai mult de 28 de grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor este scăzută.

LA MUNTE. Până pe 26 august, vor fi 19 – 20 de grade la orele prânzului și în jur de 11 grade în timpul nopților. În următoarele zile se va răcori semnificativ, cu 4 -5 grade mai puțin în termometre. La începutul lunii septembrie, vor fi în jur de 16 grade la prânz și 8 grade noaptea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net