Când va începe de fapt testarea populației pentru anticorpii la Covid-19

anticorpi-covid19.jpg

test pentru coronavirus
Românii au fost testați pozitiv la coronavirus
foto: Shutterstock

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri, la o videoconferinţă a Profit TV, că testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19 va fi pusă în discuţie după 1 iunie, dar nu va fi începută la acea dată, şi va fi realizată eşantionat.

Moldovan a declarat la videoconferinţa Profit Health Forum, cu tema ”Actuala pandemie COVID-19. Solidaritate în pandemie”: „Este vorba despre o testare eşantionată a populaţiei, nu globală, ca să zicem aşa. O să practicăm un studiu de seroprevalenţă, să vedem numărul de pacienţi care au anticorpi pentru Covid-19, care au trecut, deci, prin această infecţie. Această testare are rolul de a avea o imagine a răspândirii infecţiei la nivelul populaţiei, am putea să vedem ce categorii au fost mai afectate şi în ce regiuni”.

Proiectul urmează să fie implementat „în momentul în care considerăm că am stăpânit fenomenul acut şi în care focusul este pe testarea prin PCR pentru diagnostic pozitiv antigen”.

Testarea va fi pusă în discuție după 1 iunie

Această variantă va fi pusă în discuţie după data de 1 iunie, când ar urma să înceapă a doua etapă de relaxare a măsurilor. „Atunci ne vom pune problema să facem un asemenea studiu”, a completat Horaţiu Moldovan.

Moldovan a subliniat că rata mortalităţii în România este sub 6%, „scăzută comparativ cu alte ţări europene”, şi că procentul de vindecări a depăşit, în anumite zone, 50%.

„Dacă vom continua cu măsurile de prevenţie, vom fi în această marjă relativă de siguranţă sau de control al fenomenului infecţios şi vom putea, cu spitalele pe care le avem, cu tehnologia de care dispunem, să îngrijim aceşti pacienţi”.

Citește și:

Testele de imunitate, pentru prima dată la noi în țară. Ce înseamnă, pe cine ajută și unde se fac

Loading...
 
 

Citește și