Când va crește salariul minim și cu cât. Declarațiile premierului Florin Cîțu

bancnote.jpg

Salariul minim ar puteacrește anul acesta
Salariul minim pe economie ar putea crește anul acesta

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Când va crește salariul minim? Premierul Florin Cîțu vrea să grăbească momentul și va propune patronatelor ca măsura să se aplice la 1 noiembrie sau 1 decembrie anul acesta.

Totul despre salariul minim

Prim-ministrul Florin Cîţu intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim care să se aplice mai repede de 1 ianuarie 2022. 

Cu cât va crește salariul minim? Sindicatele vor 10%, patronatele doar 8%

Premierul a declarat că urmează ca propunerea să fie prezentată patronatelor: "Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc - fiind un an special - dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele. Este o propunere pe care o am. Mă gândesc să facem o creştere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit", a declarat Florin Cățu joi seară la TVR 1, potrivit Agerpres.

florin-citu.png

Florin Cîțu premierul României
Premierul va avea în curând o discuție cu patronatele și sindicatele

Când va crește salariul minim

Premierul Cîțu a declarat că-şi doreşte să fie găsită o soluţie până la data de 1 octombrie.„Sper să găsim o soluţie până la 1 octombrie. Este o propunere de creştere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, parcă. Şi o propunere din partea sindicatelor de creştere de 10%. Deci, propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima dată când sunt aşa de aproape una de alta. În acelaşi timp, aş vrea să ne gândim totuşi la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să venim să discutăm în fiecare an o creştere, un procent de creştere. Vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să ştie. Ceea ce e bine anul acesta este că discutăm acum, nu pe 25-26 decembrie", a mai spus prim-ministrul.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5