Când și unde vom putea renunța la masca de protecție

bicicleta.jpg

Bicicletă pe al cărei ghidon este lăsată o mască de protecție
Am putea da jos masca atunci când suntem în vârf de munte dar rămâne în vigoare distanțarea socială

Când și unde vom putea să renunțăm la masca de protecție devine o întrebare firească în contextul în care Florin Cîțu a anunțat eliminarea graduală a restricțiilor începând cu data de 1 iunie. Iată ce a declarat, ministrul de interne Lucian Bode!

Lucian Bode, ministrul de Interne, a făcut luni, 12 aprilie, câteva declarații cu privire la obligativitatea purtării măștii de protecție. Se pare că, în curând, vom putea să renunțăm la ea, dar doar în anumite condiții. 

lucian-bode.jpg

Lucian Bode
Lucian Bode a spus că am putea renunța la masca de protecție dacă ne aflăm în vârful muntelui sau facem baie în mare
Sursa foto: Facebook/Lucian Bode

Când și unde vom putea renunța la masca de protecție

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni dimineață, că se analizează posibilitatea ca purtarea măștii să nu mai fie obligatorie în anumite situații. „Cu siguranță ne gândim și la acest aspect, pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască , din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne uităm dacă este sau nu în regulă, a spus ministrul. 

Pe de altă parte, Bode a spus că ceea ce s-a întâmplat vara trecută la plajă, „cu mii de mii oameni care erau unul lângă celălalt, fără mască” nu poate fi „un lucru încurajator” pentru încercarea de limitare a pandemiei.

„Dar , pas cu pas, gradual, aceste restricții sunt luate în calcul a fi ridicate”, a precizat Bode.

Lucian Bode a spus că „în anumite condiții de distanțare, de respectare a regulilor de protecție sanitară”, renunțarea la purtarea măștii poate fi „luată în calcul. „Dar astăzi, când vorbim, portul măștii este obligatoriu”, a mai spus Lucian Bode.

florin-citu.jpg

Florin Cîțu premierul României
Florin Cîțu este optimist și anunță ridicare anumitor restricții în vară

Dăm jos masca după ce se vaccinează 10 milioane de români

Premierul Florin Cîțu a anunțat vineri, într-o postare pe Facebook, că obiectivul guvernului este de a vaccina zece milioane de persoane până la 1 august, precizând că, dacă se atinge acest prag, se poate lua în considerare renunțarea la masca de protecție.

„Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinați, putem lua în considerare renunțarea la masca de protecție. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectați măsurile de protecție și să mergeți la vaccinare”, a scris Cîțu.

 

Loading...