Când scăpăm de ploi? Prognoza meteo pe toată săptămâna

Ultima actualizare:

    Ploile nu vor conteni zilele următoare
Ploile nu vor conteni zilele următoare

Ploi torenţiale, vânt puternic şi ninsori la munte. Aceasta este alerta emisă de meteorologi pentru următoarele zile. Începând de marţi, 3 mai, şi până miercuri, 4 mai, ora 21.00, vremea se schimbă radical.

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare de cod galben pentru mai mult de trei sferturi din ţară. “În intervalul menţionat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali pe arii extinse vor fi ploi, temporar mai intense, astfel că se vor cumula local cantităţi de apă de peste 20...30 l/mp şi izolat peste 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1.700 m, în special în Carpaţii Meridionali, precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare. În zonele atenţionate, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 70 km/h”, a anunţat ANM.

De asemenea, în sudul, sud-estul şi centrul ţării valorile termice diurne vor caracteriza o vreme rece pentru această perioadă din an, iar temperaturile vor scădea semnificativ. Instabilitatea atmosferică ne va însoţi aproape toată săptămăna. Deşi joi, 5 mai, vremea se va încălzi, iar valorile termice se vor apropia de normele climatologice specifice acestei perioade, între 15 şi 22 grade maximele, de vineri se face din nou frig.

Până la sfârşitul săptămânii, temperaturile revin la valori uşor sub cele normale, mai ales în jumătatea de nord-vest. Joi aşteptăm ploi, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, local în centru, în est şi in sud, pentru ca în weekend precipitaţiile să fie prezente temporar în majoritatea regiunilor. Conform ANM, în mai, temperatura medie lunară a aerului se va situa, în general, în limitele mediilor climatologice, iar în nordul şi centrul ţării va putea avea valori sub normalul perioadei. Media lunii mai se situează la 14,9 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade Celsius în Moldova, între 12 şi 16 grade Celsius în Transilvania, respectiv între 13 şi 18 grade Celsius în Oltenia şi Muntenia.

âMai multe, pe adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net