Când aveţi de gând să vă opriţi cu scumpirile astea?

untitled-1.jpg

Benzina şi motorina au ajuns la maximele ultimelor luni

Cu aproape 30 de bani s-a scumpit benzina într-o singură lună, în timp ce preţul motorinei a crescut chiar şi cu 40 de bani. Este vorba de luna septembrie, căci în octombrie avem parte de un nou val de scumpiri.

OMV Petrom a crescut preţurile la pompe, săptămâna trecută, cu patru bani pe litru, atât pentru benzină, cât şi pentru motorină, au calculat cei de la economica.net. Majorarea, deşi nu pare mare, vine după o perioadă lungă în care preţurile au tot crescut, atât din cauza creşterii accizei, cât şi a creşterii cotaţiilor la petrol. 

 

Aşa s-a ajuns că în mai toate benzinăriile din ţară preţul carburanţilor a depăşit sensibil pragul de 5 lei şi continuă să urce în ritm alert. Reporterii Click! au dat ieri o raită prin benzinăriile din nordul Capitalei şi au luat preţul la pompă pentru cele mai ieftine sortimente. Doar la Petrom am mai găsit benzină sub 5 lei, dar asta pentru că acolo, în weekend, preţurile sunt... promoţionale.

În rest, la Lukoil şoferii au achitat 5,06 lei pentru un litru de benzină şi 5,15 lei pentru unul de motorină, în timp ce la MOL carburanţii ajungeau la 5,11 lei (benzina) şi 5,23 de lei (motorina). În perioada 1 septembrie-1 octombrie, pe fondul creşterii accizei la carburanţi, preţurile la pompă au crescut cu 28 de bani pe litru în cazul benzinei şi cu 40 de bani pe litru pentru motorină.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1