Canalizare de 300.000 de euro, furată şi dusă la fier vechi

canalizare-2_1.jpg

Canalizarea a fost realizată pe bani europeni
Citeste tot despre: 

Bani irosiţi! În comuna Aninoasa din Gorj, autorităţile locale au reuşit cu greu să realizeze cu fonduri europene un sistem de canalizare pe aproximativ 3 km, sistem la care nu s-a branşat nici un localnic. Întreaga investiţie a costat 300.000 de euro.

De-a lungul ultimilor trei ani, mai multe elemente din canalizare au fost furate. „Canalizarea nu este funcţională şi nu a fost niciodată. Cetăţenii nu au vrut să se branşeze la reţea, iar apoi persoane rău intenţionate au început să fure părţi din canalizare. Ne-au furat până şi sistemul de supraveghere video de la staţia de epurare şi capacele de la cămine. Furturile au început în urmă cu trei ani şi s-au perpetuat. Există plângeri făcute la poliţie, dar nu s-au găsit nici până acum vinovaţii”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.
Mai mulţi localnici din comuna Aninoasa spun că, „în urma ploilor, fecalele deversează pe stradă, în curţile localnicilor şi pe câmp şi apoi toată mizeria se duce în râul Gilort”. Problema aceasta a fost sesizată şi Gărzii de Mediu Gorj. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz. 

 

Loading...