Campionul şpăgilor: un medic primea nouă plicuri cu bani în două minute!

Ultima actualizare:

    Doctorul din Caraş-Severin lua mită şi câte 1.000 de euro pe zi
Doctorul din Caraş-Severin lua mită şi câte 1.000 de euro pe zi

Interceptările ambientale făcute de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) din Parchetul General dezvăluie că doctorul Sebastian Telbiş, medic-şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, primea şpăgi la foc automat. Doctorul a fost condamnat la trei ani cu executare pentru 291 de infracţiuni de luare de mită.

Din datele strânse de anchetatori reiese că doctorul Sebastian Telbiş primea „în zilele bune” şi câte 1.000 de euro şpagă. El a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Timişoara la trei ani de închisoare cu executare. Medicul a ajuns „celebru" după ce procurorii au descoperit la percheziţiile efectuate la domiciliul său 108.465 de euro în numerar, 480 de lire sterline, 4.120 de dolari, 51.400 de lei şi două cecuri cu un sold de 178.220 de euro, emise de o bancă din Austria. Magistraţii au decis confiscarea sumelor şi a bunurilor provenite din şpagă, dar şi mai multe maşini şi un apartament care erau pe numele fiicei sale, Laura Andreea Telbiş. Totul a început în martie 2014, când procurorii SUPC l-au reţinut pe medic pentru că a luat mită de la zeci de persoane sănătoase. Contra unor şpăgi, persoanele respective au fost pensionate din motive medicale, în baza actelor semnate de doctorul Telbiş.

Oamenii intrau în cabinet, preţ de câteva secunde, lăsau banii pe masă, sume între 100 de lei şi 150 de euro, luau hârtiile şi plecau. În medie, în două minute intrau câte nouă persoane. Eliberarea unei decizii dura, în unele cazuri, doar 10 secunde. Plicurile pline cu bani erau aruncate, neglijent, într-un sertar din birou. Imaginile suprinse de procurorii SUPC, în cabinetul lui Sebastian Telbiş, arată cum acesta primea zilnic plicurile cu bani. 

Vezi articolul complet şi video pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net