Campionul care miroase drogurile chiar și prin pereți

jef1.png

jef, caine, politist, droguri, covasna, misiuni
Jef este campion național în rândul câinilor polițiști
Fotografii: Poliția Română
Citeste tot despre: 

Are 7 ani și este un angajat model. Jef, câinele-polițist, de la Covasna le dă peste cap planurile traficanților de droguri. Găsește chiar și marfa ascunsă în pereți.

I se spune câinele antidrog și are la activ zeci de misiuni duse la bun sfârșit. Jef muncește la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna de când avea 6 luni, iar acum se apropie de vârsta pensionării.

”Întreaga sa viață a fost pregătit ca și câine specializat în detectarea stupefiantelor. Este meritul său pentru găsirea, de-a lungul timpului, a zeci de kilograme de droguri, ținute de consumatori ori traficanți în cele mai ascunse locuri. Abilitățile sale l-au adus în fruntea podiumului la concursuri de dresaj pentru detectare stupefiante, fiind campion național”, anunță reprezentanții Poliției Române.

jef, caine, politist, droguri, covasna, misiuniZoom
În spatele acestui perete erau ascunse droguri
A găsit jumătate de kilogram de etnobotanice

Zilele trecute oamenii legii au avut din nou nevoie de abilitățile lui Jef. Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat nouă percheziţii, la locuinţele şi reşedinţele a șase bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 45 de ani, din Covasna, bănuiți de trafic şi consum ilicit de droguri de risc și mare risc.

jef, caine, politist, droguri, covasna, misiuniZoom
Borcanul plin cu droguri vegetale se afla în ascunzătoare
Din casele lor au fost ridicate aproape o jumătate de kilogram de etnobotanice, un comprimat de culoare albastră, două laptop-uri, trei telefoane mobile și o tabletă.

Jef este cel care a detectat un borcan cu droguri, ascuns într-o fantă din perete. În urma audierilor, două persoane au fost reținute, iar alte trei au fost puse sub control judiciar.

 

loading...
Loading...