Camion blocat în nămeți în Covasna. Cât ține iarna în aprilie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Iarnă în toată regula la munte, în miez de aprilie. A nins ore în șir, iar nămeții au dat de furcă șoferilor în mai multe zone din țară.

Ninsoarea a revenit în cursul nopţii de joi spre vineri în Pasul Tihuţa, ce leagă judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava prin DN 17, drumarii fiind nevoiţi să intervină cu material antiderapant pentru a nu exista blocaje.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Bistriţa, Alexandra Slavita, a declarat vineri, că a nins pe toată durata nopţii, stratul de zăpadă nou depus măsurând în jur de 15 centimetri, dar nu au existat probleme.

Traficul rutier se desfăşoară vineri în condiţii de iarnă și pe mai multe drumuri din judeţul Covasna, unde ninge  în zonele montane. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna, circulaţia este blocată pe DN 2D Târgu Secuiesc-Focşani, din cauza unui autotren.

"Circulaţia este blocată pe DN 2D, între localităţile Ojdula (jud. Covasna) şi Tulnici (jud. Vrancea), după ce un autocamion, probabil neechipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, se află în imposibilitate de a urca panta. În zonă ninge abundent. Sfătuim conducătorii auto să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, pentru a nu fi implicaţi în evenimente nedorite. Nu plecaţi la drum în zonele montane, fără a avea autovehiculele echipate pentru circulaţia pe timp de iarnă", se menţionează în comunicatul de presă, citatd e Agerpres.

Meteorologii au avertizat că de joi după-amiază până sâmbătă dimineaţă vor fi ploi şi vânt în nordul, estul şi centrul ţării şi ninsori la munte, iar în Maramureş şi Transilvania, începând de vineri vor fi lapoviţă şi ninsoare.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, care este valabilă până sâmbătă, la ora 09.00, vor fi precipitaţii mai ales în regiunile nordice, estice şi centrale, precum şi la munte, unde se vor cumula cantităţi de 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 25 litri pe metru pătrat. De duminică, vremea se încălzește semnificativ, astfel că săptămâna viitoare va debuta cu vreme frumoasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net