Camerele astea sunt doar de decor?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Piaţa Victoriei, Bucureşti. Cea mai importantă intersecţie din Capitală, care găzduieşte sediul Guvernului, e şi unul dintre cele mai vulnerabile locuri din oraş. Doar două camere video supraveghează zona, însă, surpriză! Ele funcţionează „din Paşti în Crăciun".

Cazul girafei de la Muzeul „Antipa", distrusă de indivizi necunoscuţi în miez de noapte acum o săptămână, demonstrează cât de şubredă e securitatea în această intersecţie extrem de circulată. Poliţiştii bucureşteni îi caută şi acum pe atacatori, însă nu au nici un fel de pistă care să ducă la identificarea lor. Camerele de supraveghere, amplasate în anul 2007 de Primăria Capitalei pentru monitorizarea traficului, nu au funcţionat în acea seară.

Deşi recent modernizat cu 13 milioane de euro, Muzeul „Grigore Antipa" nu e monitorizat video în exterior. Instituţia e „protejată" de un paznic, dar care nu-şi poate părăsi postul amplasat la intrarea personalului. Prezenţa instituţiei Guvernului, deşi împânzită de camere video şi jandarmi, nu sporeşte gradul de securitate al zonei. În lipsa unor probe solide, oamenii legii aşteaptă, mai degrabă, ca atacatorii să se predea singuri.

Dacă acest caz pare incredibil, imaginaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă aţi deveni dumneavoastră victima unei agresiuni. Aici poţi fi lovit, jefuit sau accidentat ziua în amiaza mare. Nici o cameră video nu ar surprinde incidentul, nici un poliţist nu supraveghează zona. Şi totuşi, Piaţa Victoriei nu figurează pe lista celor mai periculoase locuri din Capitală. Deocamdată.

"Nu sunt de acord cu amplasarea camerelor video. Cred că prezenţa poliţiei pe străzi e o garanţie a securităţii noastre" Constantin Sava, 43 de ani

"Nu ştiam de existenţa camerelor de suprave­ghere, dar dacă le-au amplasat mă aştept să şi funcţioneze" Valeria Bogdănescu, 15 ani

Girafa măcelărită, reamplasată joi la «Antipa»

Simbolul muzeului din Piaţa Victoriei va fi reamplasat în faţa instituţiei joi, au anunţat reprezentanţii companiei Artex Services, care a modernizat clădirea. O echipă de restauratori a refăcut exponatul confecţionat din gips pe cheltuiala firmei.

Simbolul Muzeului „Antipa” a fost făcut una cu pământul de indivizi necunoscuţi

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Bucureştenii se vor putea bucura în continuare de prezenţa girafei, care are deja mii de fani pe reţelele de socializare. Exponatul a fost distrus în noaptea 18 august de indivizi necunoscuţi, provocând un val de indignare în rândul opiniei publice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net