Camera Deputaţilor a respins moţiunea împotriva ministrului Cristian Ghinea. PSD contestă votul

Ultima actualizare:

    Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a catalogat moțiunea împotriva sa drept ”un banc prost”
Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a catalogat moțiunea împotriva sa drept ”un banc prost”

Camera Deputaţilor a respins marţi moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea. Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a precizat că a fost încălcat Regulamentul de funcţionare a forului legislativ care spune că pot fi votate prin mijloace electronice doar actele normative.

Moţiunea simplă a fost respinsă cu 143 de voturi „pentru”, 171 „contra” şi o abţinere. PSD a mai depus moţiuni simple împotriva miniştrilor USR-Plus, Vlad Voiculescu și Claudiu Năsui şi PNL, Adrian Oros. toate respinse de Parlament. Adoptarea unei moţiuni simple de către Parlament nu atrage după sine demiterea ministrului împotriva căreia este îndreptată. 

Reacția PSD

”Vreau să se consemneze faptul că moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea a fost adoptată de plenul Camerei. Am să vă spun şi de ce. Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor putem vota prin mijloace electronice strict actele normative. Moţiunea simplă nu este un act normativ. Rezultatul pe votul din sală ne arată o diferenţă de peste 20 de voturi în favoarea adoptării moţiunii simple. Oricât de ataşată aţi fi de colegul dumneavoastră, Cristian Ghinea nu puteţi lua în calcul votul dat prin tabletă. Decizia CCR stipulează clar că moţiunea simplă nu e act normativ. Prin urmare, dacă noi avem un Regulament care spune că putem vota online strict acte normative, atunci să plece Ghinea. Moţiunea a fost adoptată”, a afirmat Alfred Simonis conform news.ro.

Reacția PNL

Liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache a explicat că sunt două modalităţi de vot, iar cel strict pe tabletă a fost folosit doar în perioada stării de urgenţă.”Ar fi bine să vă uitaţi ce înseamnă vot prin mijloace electronice şi avem 2 modalităţi – votul cu cartelă pe care l-aţi exercitat şi la acesta se adaugă votul pe tabletă. Singura situaţie în care s-a votat strict pe tabletă a fost cea din perioadă de urgenţă. A fost vot prin mijloace electronice, vot deschis. Ca atare moţiunea a fost respinsă”, a explicat Andronache potrivit sursei citate.

Cristian Ghinea despre moțiune

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea a catalogat moțiunea drept ”un banc prost”. El i-a recomandat liderului PSD Marcel Ciolacu, să nu publice textul pe Facebook pentru că îi va fi suspendat contul pentru ”fake-news”

Citiți și

Moțiunea împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu a picat în Camera Deputaților

PSD îl acuză pe ministrul Adrian Oros că este cel mai periculos dăunător al Agriculturii

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net