Cămătari periculoşi, săltaţi de mascaţi

perchezitii.jpg

perchezitii camatari acuzatii mascati audieri
La finalul percheziţiilor vor fi duse 30 de persoane la audieri
foto: arhivă

Procurorii DIICOT fac, joi, 20 de percheziţii în Bucureşti, Teleorman şi Giurgiu, la cămătari care cereau dobânzi între 5 şi 40 % de la persoanele pe care le împrumutau cu bani. Dacă acestea nu plăteau la timp, le ameninţau, le băteau şi le obligau să îşi vândă locuinţele.

La finalul percheziţiilor vor fi duse 30 de persoane la audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală, procurorii urmând să stabilească dacă în cazul acestora vor fi luate măsuri preventive, scrie Mediafax.

Gruparea, din care făceau parte 15 persoane, a fost constituită în judeţul Teleorman, în 2011, când a început să dea bani cu camătă unor persoane interesate, majoritatea administratori de firme, după ce erau "studiate" posibilitățile de restituire a împrumuturilor, dar și bunurile, mobile sau imobile de valoare care ar fi putut fi valorificate pentru achitarea debitelor și a dobânzilor.

Cu sumele obţinute, membrii grupării cumpărau autoturisme de lux, case şi terenuri, atât pe numele lor, cât și pe numele unor membri de familie, rudelor sau ale unor interpuși, pentru a ascunde sau disimula faptul că banii erau obţinuţi ilegal.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1