Calvarul a două paciente care nu pot respira: de o săptămână dorm doar în șezut

Ultima actualizare:

    Pacienta nu îndrăznește să se întindă pentru că nu poate respirafoto: captură Digi 24
Pacienta nu îndrăznește să se întindă pentru că nu poate respirafoto: captură Digi 24

Dacă unii bolnavi de coronavirus sunt asimptomatici, alți trec prin momente cumplite, pe paturile de la terapie intensivă. Este cazul a două femei internate la spitalul Covid din Bârlad. De două săptămâni stau în șezut, de teamă că altfel nu pot respira. Așa și dorm.

Atmosfera din saloane, cu spaima și calvarul pacienților, bipăitul continuu al aparatelor, dar și chinul asistentelor care la finalul turei își scurg transpirația din cizme este cutremurătoare. O echipă Digi 24 a intrat într-un salon în care două paciente stau pe pat, în șezut. De o săptămână. „Și noaptea dorm în poziția. Alții stau pe burtă sau într-o parte, de obicei au o poziție forțată ca să poată respira mai bine. Le este frică de moarte, le e frică să iasă din recomandările noastre”, explică dr. Veaceslav Galit. În spaima lor că rămân fără aer, bolnavii ar vrea să fie în permanență cineva cu ei. Masca de oxigen le presează fața și le produc răni, abia pot să vorbească, să se miște. „Mai aveți forță? Modific parametrii ventilatorului, sau îi lăsăm așa?”, întreabă medicul o femeie cu masca de oxigen pe față.  Bolnava face semn cu mâna în sus, să îi ridice. „Eu nu mai rezist. Nu am aer”, spune o alta, cu voce stinsă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net