Calul deghizat în vită a ajuns şi pe mesele noastre

Ultima actualizare:

Eram revoltaţi întrucât europenii ne acuzau pe nedrept că vindem carne de cal în loc de vită. Atât premierul Victor Ponta, cât şi ministrul agriculturii, Daniel Constantin, au declarat că nu în România s-au schimbat etichetele produselor din carne exportate în UE şi că "lanţul este unul mult mai lung".

Ştirea bombă a apărut, însă, ieri, după ce secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat pentru Agerpres că un lot de circa 100 kg de carne de cal, etichetat drept carne de vită, a fost depistat, marţi, la un comerciant din judeţul Ilfov. "Am depistat un lot de 100 de kilograme de carne de cal etichetat fals ca fiind carne de vită de un comerciant din Bucureşti. Carnea de cal a plecat corect din unitate. Noi am verificat toate unităţile şi nu am găsit nereguli, dar, după ce iese pe poarta unităţii, comerciantul poate face ce vrea", a precizat Achim Irimescu.

Potrivit ANSVSA, carnea de cal provine de la un depozit frigorific din judeţul Alba. "În timpul investigaţiilor, administratorul firmei din Ilfov a recunoscut că etichetau produsele cu etichete false, folosind numele sau datele unor unităţi autorizate. Inspectorii ANSVSA au solicitat modele de etichete de la cele două posibile unităţi de origine. Acestea au fost comparate cu etichetele aplicate pe produsele analizate, fiind identificate diferenţe semnificative", se arată într-un comunicat al instituţiei. Mai mult, conducerea ANSVSA a anunţat Serviciul de Investigare a Fraudelor.

"Menţionăm că respectiva carne era destinată consumului pe piaţa naţională şi nu comerţului intracomunitar şi, în consecinţă, nu se poate face vreo legătură între cazul izolat din Ilfov şi situaţia din alte ţări ale UE", au mai declarat reprezentanţii ANSVSA.

Carne de cal în lasagna vândută în Anglia

România a fost implicată, săptămâna trecută, într-un scandal privind etichetarea falsă a cărnii de cal drept carne de vită, într-o serie de produse comercializate pe piaţa din Marea Britanie. Furnizorul acestor produse, compania franceză Comigel, a acuzat două unităţi din ţara noastră ca fiind furnizoarele cărnii de cal folosite la lasagna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net