Călin Popescu Tăriceanu, propunerea ALDE pentru funcția de premier

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu este susținut de ALDEFoto: Facebook
Călin Popescu Tăriceanu este susținut de ALDEFoto: Facebook

După ce PMP l-a desemnat pe Traian Băsescu drept candidat pentru postul de prim-ministru, iar Dacian Cioloș, actualul premier, este susținut de PNL și USR, ALDE mizează pe Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

Informația a fost făcută publică și pe pagina de Facebook a lui Tăriceanu, cel care a mai deținut funcția spre care aspiră din nou și între 2004 și 2008.

"Am decis să îmi asum această responsabilitate de a fi candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru din partea ALDE, în urma discuţiilor cu colegii mei din conducere, a discuţiilor cu colegii din filiale, dar mai ales, a faptului că în ultimele două săptămâni, mi s-a întâmplat foarte des ca simpli cetăţeni să îmi spună acelaşi lucru: 'Domnule Tăriceanu, de ce nu mai candidaţi încă o dată la funcţia de prim- ministru?'. După cum ştim, nu se poate candida la funcţia de prim-ministru, dar fiecare partid cred că, în mod obligatoriu, trebuie să arate cetăţenilor care sunt liderii care vor conduce, în cazul care cetăţenii ne vor da votul, destinele lor.Noi nu suntem în situaţia în care să promitem şi să trebuiască să dovedim. Avem rezultatele care au dovedit ce ştim să facem. Vreau să subliniez că în lista de candidaţi a ALDE pentru alegerile parlamentare, se găsesc nu mai puţin de 11 foşti miniştri sau persoane care au avut chiar rang de viceprim-ministru, cum este cazul lui Daniel Constantin, sau au fost chiar şi prim-miniştri, alături de care mă număr şi eu, mă refer la Sorin Cîmpeanu. Avem oameni cu experienţă, care, după cum se vede, este extrem de necesară în exercitarea actului de administraţie la nivel înalt, la nivelul Executivului", a scris președintele Senatului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net