Calendar simulare Evaluarea națională 2019. Când se dau probele și modele de subiecte

Ultima actualizare:

    În perioada 11 -13 martie, elevii claselor a VII -a și a VIII-a susţin simularea Evaluării naţionale (EN VIII)FOTO: Click!
În perioada 11 -13 martie, elevii claselor a VII -a și a VIII-a susţin simularea Evaluării naţionale (EN VIII)FOTO: Click!

În perioada 11 -13 martie, elevii claselor a VII -a și a VIII-a vor susţine simularea Evaluării naţionale (EN VIII). Este o premieră pentru elevii din clasa a VII-a. Iată calendarul probelor și când se vor da rezultatele.

Luni dimineață (11 martie), este programată prima probă de la simularea Evaluării naționale 2019. Din acest motiv, elevii de la clasele mici nu vor învăța dimineață, ci după prânz.

În premieră, anul acesta, elevii din clasele a VII-a vor susține o simulare a examenului de Evaluare națională, împreună cu elevii din clasele a VIII-a. Ministrului educației, Ecaterina Andronescu, a explicat că a luat această decizie întrucât în anii trecuți rezultatele la Evaluarea națională au fost foarte slabe.

Scopul simulării Evaluarea națională 2019 este familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și aflarea nivelului de pregătire înainte de examenul real.

Modelele de subiecte, însoțite de baremele de evaluare și de notare, au fost postate aici.

Probele încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Din analiza rezultatelor din anii trecuți, a reieșit că elevii și părinții nu sunt interesați de această simulare întrucât notele nu se pun în catalog.

Desigur, elevii nu pot avea asupra lor, în sălile de examen, telefoane, aparatură de orice fel.

Calendar simulare Evaluarea națională 2019

  • 11 martie 2019     Simulare Limba și literatura română – probă scrisă12 martie 2019     Simulare Matematică – probă scrisă13 martie 2019     Simulare Limba și literatura maternă – probă scrisă22 martie 2019     Afișarea rezultatelor
image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net