Calendar ortodox 2020, 8 aprilie. Sfinţii zilei. Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf

Ultima actualizare:

    Sfântul Apostol Irodionfoto: doxologia.ro
Sfântul Apostol Irodionfoto: doxologia.ro

Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf, sunt prăznuiţi la data de 8 aprilie în Calendarul ortodox. Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf sunt între sfinţii zile sărbătoriţi de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2020, pentru data de 8 aprilie. Zi de post.

Sfinţii Apostoli Irodion, Agav şi Ruf fac parte din ceata celor 70 de apostoli aleşi de Domnul pentru apostolat. Îi cunoaştem din episolele Sfântului apostol Pavel care-i pomeneşte în diverse ocazii şi diferite locuri.

Sfântul Apostol Irodion

Slăvitul şi lăudatul Apostol Irodion – care mai este amintit şi ca Herodion sau Rodion -, a fost rudă cu Sfântul Apostol Pavel. A fost episcop în Neoparţia şi a convertit mulţi elini pe care i-a întors la dreapta învăţătură. A fost omorât în bătaie de păgânii care s-au însoţit cu iudeii pentru a-i veni de hac. L-au bătut cu pietre, l-au ciomăgit şi până la urmă l-au înjunghiat. L-au lăsat crezând că este mort într-o baltă de sânge, dar Sfântul Apostol Irodion s-a ridicat şi şi-a continuat apostolatul.  A propovăduit cu Sfântul Apostol Pavel în Roma şi a fost decapitat deodată cu Sfântul Apostol Olimp sub privirea unei mulţimi de curioşi în aceeaşi zi cu Sfântul Apostol Petru. Este prăznuit la 4 ianuarie împreună cu cei 70 de apostoli, la 28 martie, la 8 aprilie şi la 10 noiembrie.

Sfântul Apostol Agav

Sfântul Apostol Agav, care mai este pomenit şi ca Agavos, a înainte văzut o foamete ce a avut loc în timpul lui Cezar Claudiu şi a profeţit că Sfântul Apostol va fi legat şi dat pe mâna barbarilor de către evreii din Ierusalim. A propovăduit Evanghelia în locurile unde i-a fost rânduit şi pe mulţi a întors la dreapta credinţă. Este sărbătorit în aceaşi zi cu Sfinții Apostoli Irodion, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis, toți primind coroana muceniciei în aceeași zi, ca urmare a torturilor pe care le-au suferit.

Sfântul Apostol Ruf

Slăvitul şi lăudatul Apostol Rufa este amintit de sfântul Apostol Pavel în epistola sa către romani. A fost episcop în cetatea Tebei şi a propovăduit Evanghelia unde i-a fost rânduit.

Troparul Sfinţilor Apostoli Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis

 Glasul al 3-lea

Sfinţilor Apostoli rugaţi pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre.

Condacul Sfinţilor Apostoli Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit şi Ermis

 Glasul al 2-lea

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare.Arătatu-v-aţi ucenici ai lui Hristos şi Apostoli preacinstiţi, Sfinţilor Irodion mărite, Agav şi Ruf, Asincrit şi Flegon, împreună cu Ermis. Rugaţi-vă pururea Domnului să ne dea iertare de greşeli nouă, celor ce vă lăudăm pe voi.

La 8 aprilie în calendarul ortodox 2020 mai sunt pomeniţi

  • Preacuviosul Celestin papă al Romei;
  • Sfântul Pavsilip;
  • Sfântul mucenic Ioan Corabierul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net