Calendar ortodox 2020, 6 august. Sărbătoarea zilei. Schimbarea la Față a Domnului

Ultima actualizare:

    Schimbarea la Față a Domnuluifoto: doxologia.ro
Schimbarea la Față a Domnuluifoto: doxologia.ro

Schimbarea la Față a Domnului este prăznuită la data de 6 august în calendarul ortodox. Schimbarea la Față a Domnului este între sfinţii zilei cinstiţi de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2020, pentru data de 6 august. Dezlegare la peşte.

Schimbarea la faţă a Domnului nostru Iisus Hristos este una din cele mai pline de semnificaţii de sărbători creştine reprezentând viaţa şi lumina coordonatele fundamentale ale vieţii. Schimbarea la faţă a Domnului felul în care Iisus Hristos a ales să se arate Apostolilor, nu pentru a-i speria şi a îi îndepărta de credinţă ci pentru a îi ajuta să înţeleagă tot ce îi învăţase până atunci despre transfigurarea omului şi, în acelaşi timp, lumea în care trăim. Atunci ca şi acum, deoarece Schimbarea la Faţă are loc şi astăzi, trebuie să înţelegem că lumea aceasta trecătoare va avea un nou conţinut, că va fi o lume cu totul nouă cu adevărat duhovnicească în care se va împlini comuniunea toturor sfinţilor cu Dumnezeu.  Lumina care străluceşte şi răzbeşte afară din interiorul Domnului Iisus Hristos în acestă zi este aceaşi care răzbate şi din interiorul corpului omenesc. Firea umană este plină de dumnezeire aşa cum fierul este plin de focul care-l înroşeşte. Sfinţii Apostoli îl văd pe Mântuitorul în întregime, cu cele două firi , îl văd şi Dumnezeu şi om în acelaşi timp, pentru a ne dezvălui nouă că odată ce s-a întrupat şi s-a unit cu noi, din dragostea neţărmurită a Fiului lui Dumnezeu, El va rămâne veşnic unit cu firea noastră pe care o îndumnezeişte şi umple de slavă.

Tropar la Praznicul Schimbării la Faţă a Domnului

 Glasul al 7-leaSchimbatu-Te-ai la Faţă în munte, Hristoase Dumnezeule, arătând ucenicilor Tăi Slava Ta, pe cât li se putea. Strălucească şi nouă, păcătoşilor, lumina Ta cea pururea fiitoare, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Dătătorule de lumină, slavă Ţie.

Condac la Praznicul Schimbării la Faţă a Domnului

 Glasul al 7-leaÎn munte Te-ai schimbat la Faţă şi pe cât au putut ucenicii Tăi au văzut Slava Ta, Hristoase Dumnezeule, pentru ca, atunci când Te vor vedea Răstignit, să înţeleagă patima Ta cea de bunăvoie şi să propovăduiască lumii că Tu eşti cu adevărat Raza Tatălui.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net