Calendar ortodox 2019, septembrie. Sărbători religioase, sfinţi, posturi

calendar-ortodox-2019-iulie-sfanta-cruce-sorin-vintzeanu.jpg

Calendar ortodox 2019, septembrie. Sărbători religioase, sfinţi, posturi
14 septembrie, Sfânta Cruce e este simbolul creştinătăţii
Cruciuliţe realizate şi decorate de Sorin Vintzeanu

Sărbătorile religioase și posturile din Calendarul ortodox 2019 sunt foarte importante pentru toți credincioșii creștin ortodocși, așa că trebuie să fie la curent cu ele. Click! îți spune care sunt sărbătorile religioase și zilele de post din luna septembrie, conform Calendarului ortodox 2019, ca să te poți pregăti pentru ele.

Sărbătorile religioase din Calendarul ortodox 2019, luna septembrie

Luna septembrie are un trei mari praznice însemnat cu cruce roşie în calendar, Anul Nou Bisericesc, 1 septembrie, Naşterea Maicii Domnului, 8 septembrie şi Înălţarea Sfintei Cruci, 14 septembrie.

Anul Nou Bisericesc: 1 August

Anul nou bisericesc începe la 1 Septembrie pentru că la 1 septebrie Dumnezeu a început Facerea lumii iar creştinii au împrumutat de la evrei această dată drept consecinţă a tragerii cultului creştin din cel iudaic iar mântuitorul ne-a învăţat ‘N-am venit să stric, ci să împlinesc“ (Matei 5, 17). În plus, tradiţia creştină ne spune că Iisus Hristos şi-a început activitatea publică la această dată.

Naşterea Maicii Domnului: 8 septembrie

Întreaga învăţătură despre cultul Maicii Domnului a bisericii ortodoxe poate fi redusă la Maică a lui Dumnezeu și Pururea Fecioară. Faptul că Sfânta Fecioară este mamă a lui Dumnezeu este veriga de legătură între umanitate şi Întruparea Fiului lui Dumnezeu iar lucrarea Duhului Sfânt face acest lucru posibil călcând legea naturală a voluptăţii carnale. În Maica Domnului se împlineşte Legea şi Profeţiile Biblice ea fiind fecioara care-l naşte pe Mântuitor, care rămâne Fecioară în timpul sarcinii şi după naştere rămânând fecioară pururea.

Înălţarea Sfintei Cruci: 14 septembrie

Sfânta Cruce e este simbolul creştinătăţii, un semn cu o semnificaţie duhovnicească deosebită. Întâlnirea celor două linii, pământul orizontal şi cverticala prin care transcendem la cer este o dovadă a legăturii omului cu Dumnezeu şi în plus ne aminteşte de moartea Domnului Iisus Hristos pe cruce, de faptul că moartea şi-a pierdut puterea asupra omului şi viaţa a triumfat înaintea ei: “Crucii Tale ne închinăm, Stăpâne, și sfântă Învierea Ta o lăudăm şi o mărim”. Este zi de post negru.

Sărbători cu cruce neagră în luna august, în Calendarul ortodox 2019

 • 1 septembrie, ✝) ✝ Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul (cel Smerit)
 • 3 septembrie, ✝) ✝ Sfântul Cuvios Neofit de la Mănăstirea Stânişoara; şi ✝ Sfântul Cuvios Meletie de la Mănăstirea Stânişoara; 
 • 7 septembrie ✝ Sfântul Cuvios Simeon de la Pângărați;  ✝ Sfântul Cuvios Amfilohie de la Pângărați; 
 • 9 septembrie  ✝) Sfântul Cuvios Onufrie de la Vorona;  ✝) Sfântul Cuvios Chiriac de la Tazlău; 
 • 13 septembrie ✝) Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop;  Sfinţii Mucenici din Dobrogea: Macrobie, Gordian, Ilie, Zotic, Lucian şi Valerian; 
 • 15 septembrie ✝) Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, Mitropolitul Banatului;  ✝ Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul; 
 • 22 septembrie ✝) Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi; 
 • 26 septembrie ✝) Sfântul Voievod Neagoe Basarab; 
 • 27 septembrie ✝) Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești.
Loading...

Citește și

 • Calendar ortodox 2019, iulie. Sărbători religioase, sfinţi, posturi

  Sărbătorile religioase și posturile din Calendarul ortodox 2019 sunt foarte importante pentru toți credincioșii creștin ortodocși, așa că trebuie să fie la curent cu ele. Click! îți spune care sunt sărbătorile religioase și zilele de post din luna iulie, conform Calendarului ortodox 2019, ca să te poți pregăti pentru ele. În ultima zi a lunii începe postul Adormirii Maicii Domnului.

 • Calendar ortodox 2019, august. Sărbători religioase, sfinţi, posturi, Adormirea Maicii Domnului, 15 august

  Sărbătorile religioase și posturile din Calendarul ortodox 2019 sunt foarte importante pentru toți credincioșii creștin ortodocși, așa că trebuie să fie la curent cu ele. Click! îți spune care sunt sărbătorile religioase și zilele de post din luna august, conform Calendarului ortodox 2019, ca să te poți pregăti pentru ele.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1