Calendar ortodox 2019, 7 aprilie. Sfinţii zilei. Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul

Ultima actualizare:

    Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul foto: doxologia.ro
Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul foto: doxologia.ro

Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Militinei, este prăznuit la data de 6 aprilie în Calendarul ortodox. Sfântul Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Militinei, este între sfinţii zile sărbătoriţi de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2019, pentru data de 5 aprilie. Zi de post.

Cuviosul Părinte Gheorghe l-a iubit pe Hristos de mic aşa că a îmbrăţişat viaţa călugărească şi a câştigat toată fapta cea bună şi cugetare smerită. L-a mărturisit pe Hristos în vremea urâtului împărat Leon Isaurul şi a îndurat prigoana şi tortura celor ce urau sfintele icoane. A fost ridicat în scaunul de arhiereu în cetatea Militinei în timpul drepţilor împăraţi Constantin şi Irina. Era milostiv hrănind pe cei înfometaţi şi prin înfrânăriele la care s-a supus Dumnezeu Hristos i-a rat darul tămăduirii, vindecând boli incurabie şi alungând duhuri necurate.

În vremea împăratului eretic Leon Armeanul a fost îndepărat din scaunul arhieresc după semne care s-au arătat şi în locul lui a fost pus episcop un eretic oarecare. A suferit prigoană şi exil în Herson pentru că a luptat pentru ca sfintele icoane să fie cinstite, iar biserica lui Dumnezeu să rămână împodobită.

Sfântul Gheorghe a petrecut în sughiun tot restul vieţii sale, făcând minuni cu darul lui Hristos. Când a venit vremea morţii lui, pe cer s-a arătat o stea foarte luminoasă care s-a văzut şi din insula Lezviei descoperind sfârşitul lui fericit. După aceea s-a aflat şi în Mitilinia ce către credincioşii care-i urmaseră că a murit, pentru că mult îl iubeau pe cel ce îi păstorise cu drag şi fapte bune, iar după sfârşitul său, la sfintele lui moaşte multe minuni s-au petrecut, mulţi găsindu-şi tămăduire şi alinare.

Troparul Sfântului Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Mitilenei

 Glasul al 4-lea

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Ierarh Gheorghe Mărturisitorul, Episcopul Mitilenei

Glasul al 2-lea

Cele de sus căutând de tot necazul ne izbăvim, de Dumnezeu Născătoare.

Dumnezeieşte într-armându-te cu curăţenia cea sufletească şi neîncetată rugăciune ţinând în mâini ca pe o suliţă, vitejeşte ai biruit cetele demonilor, Sfinte Părinte Gheorghe; cu osârdie roagă-te lui Hristos pentru noi toţi.

La 7 aprilie în calendarul ortodox 2019 mai sunt pomeniţi

  • Sfântul Mucenic Caliopie;
  • Sfânta Muceniţă Achilina şi două sute de sfinţi mucenici din Sinope;
  • Sfântului Mucenic Rufin, diaconul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net