Calendar ortodox 2019, 12 iunie. Sfinţii zilei. Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare

calendar-ortodox-2019-12-iunie-sfantul-cuvios-onufrie-cel-mare.png

Calendar ortodox 2019, 12 iunie. Sfinţii zilei. Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare
Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare
foto: doxologia.ro

Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare este prăznuit la data de 12 iunie în calendarul ortodox. Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare este între sfinţii zilei pomeniţi de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2019, pentru data de 12 iunie. Dezlegare la peşte.

Calendar ortodox 2019, 12 iunie. Sfinţii zilei. Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare

Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare s-a nevoit în secolul al 4-lea în pustiul Egiptului. El a fost rodul dragostei părinţilor lui şi a multor nopţi de rugăciune. La 12 ani tatăl său l-a consus la mănstire pentru a trăi după voia lui Dumnezeu. Îndemnat şi călăuzit de un înger a plecat în pustiu şi l-a găsit pe cuviosul Ieremia. L-a învăţat ce înseamnă viaţa în pustiu şi i-a arătat un loc de nevoinţă. Bătrânul îl vizita o dată pe an, dar dupăc e a trecut la Domnul nu l-a mai vizitat nimeni. A tărit în pustnicie 70 de ani, a îndurat căldura zile şi frigul nopţii şi s-a luptat fără odihnă cu demonii şi neputinţele firii omeneşti. După luptele dramatice cu duhurile ispititoare ale întunericului şi după ce inima lui s-a întărit definitiv în dragostea pentru Dumnezeu. Când cuviosul Pafnutie cel Mare a ajuns la peştera lui Cuviosul Onufrie i-a spus că Dumnezeu l-a adus acolo special pentru a-l îngropa pentru că i se apropia ceasul şi i-a mai psus că un înger i-a adus sfânta şi dumnezeiasca împărtăşanie în fiecare duminică în toată vremea nevoinţei sale. Apoi s-a întins la pământ şi a murit. Cuviosul Pafnutie l-a îngropat în groapa săpată de doi lei iar apoi s-a întors la obştea lui şi a povestit celorlalţi fraţi viaţa minunată a cuviosului Onufrie. Şi a rămas în istorie drept exemplu pentru cei ce aleg sihăstria.

Troparul Sfântului Cuvios Onufrie cel Mare

 Glasul al 4-lea

Dumnezeul părinţilor noştri, Care faci pururea cu noi după blândeţile Tale, nu îndepărta mila Ta de la noi; ci pentru rugăciunile lor, în pace îndreptează viaţa noastră.

Condacul Sfântului Cuvios Onufrie cel Mare

Glasul al 8-lea

Credinţa  lui Hristos primind ca o pavăză înăuntru în inima ta, puterile cele potrivnice le-ai călcat, mult-pătimitorule, şi cu cununa cereasca te-ai încununat în veci.

Lumină înţelegătoare şi cerească înlăuntrul în inima ta primind, vas prealuminat te-ai arătat nestricatei Treimi şi har de tămăduiri ai primit, strigând: Aliluia.

 La 11 iunie în calendarul ortodox 2019 mai sunt pomeniţi

 • Sfântul Cuvios Petru Atonitul;
 • Sfânta Muceniţă Antonina;
 • Sfântului Ioan ostaşul;
 • Sfântul Cuvios Zinon;
 • Sfântul Cuvios Iulian.
Loading...

Citește și

 • Calendar ortodox 2019, iunie. Sărbători religioase, sfinţi, posturi

  Sărbătorile religioase și posturile din Calendarul ortodox 2019 sunt foarte importante pentru toți credincioșii creștin ortodocși, așa că trebuie să fie la curent cu ele. Click! îți spune care sunt sărbătorile religioase și zilele de post din luna mai, conform Calendarului ortodox 2019, ca să te poți pregăti pentru ele. Praznicele lunii iunie:

 • Calendar ortodox 2019, iulie. Sărbători religioase, sfinţi, posturi

  Sărbătorile religioase și posturile din Calendarul ortodox 2019 sunt foarte importante pentru toți credincioșii creștin ortodocși, așa că trebuie să fie la curent cu ele. Click! îți spune care sunt sărbătorile religioase și zilele de post din luna iulie, conform Calendarului ortodox 2019, ca să te poți pregăti pentru ele. În ultima zi a lunii începe postul Adormirii Maicii Domnului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1